İzmir Kıyı Tasarımı, İstanbul Tasarım Bienali’nde
Yayınlanma :
26.10.2012 18:14


12 Aralık tarihine kadar devam edecek Bienal, kentsel ve çevresel tasarımdan mimariye, endüstriyel tasarımdan fotoğraf, grafik, moda, tekstil ve interaktif tasarıma, ilgili tüm diğer yaratıcı alanlar da dahil olmak üzere çok geniş bir yelpazede İstanbullularla buluşuyor. Bu yıl “kusurluluk” temasıyla ilki düzenlenen Bineal’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çoğu İzmirli olan Türkiye’nin önemli mimarlarıyla kentsel ve endüstriyel tasarımcıların katkılarıyla oluşturulan “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı” çarpıcı bir stantla sunuluyor. İstanbul Modern’de 32 proje arasında tek belediye projesi olarak yer alan “İzmirDeniz Sergisi” büyük ilgi görüyor. Stanttaki masalarda projeyi anlatan hem basılı malzeme hem de mikro projektörlerden yansıyan hareketli görüntüler yer alıyor. Serginin küratörlüğünü Sait Ali Köknar, grafik tasarımını Eray Makal, mimari tasarımını ise Ömer Ünal yaptı.
İzmir kıyıları yeniden tasarlanıyor
Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak'taki İzmir Limanı, İzmir Limanı-Konak ve Konak-Üçkuyular arasında kalan bölgelerde planlanan çalışmalarla İzmirlilerin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi öngörülüyor. Projenin kültürel ayağında ise yıla yayılacak şenlik ve festivaller tasarlanıyor. Bütün iskelelerin birer sahne haline getirilmesi planlanırken, Hıdırellez’in halkın şenliği olarak yeniden canlandırılması, İzmir Akdeniz Festivali adıyla ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki kez büyük kültürel etkinlikler yapılması öngörülüyor. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin liderliğini yürüttüğü projede ünlü İzmirli mimar ve tasarımcılar görev aldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: