Karaburun Saip mahallesinde taşkınlara son verecek proje
Yayınlanma :
11.06.2022 12:00


İZSU, İzmir’in alt yapı ağını güçlendirecek yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Modern ve güçlü altyapı çalışmaları kapsamında İzmir - Karaburun yolu üzerindeki menfezlerde başlayan çalışmalar doğal dere yatağındaki konutların taşkın riskini de en aza indirecek.
200 bin metrekarelik havzada yaşanan problem gideriliyor
Saipaltı Kümeler mevkinde yürütülen çalışmalar kapsamında yağmursuyu menfezlerinden başlayan 500 metrelik kapalı kesit oluşturulacak. Ayrıca 200 bin metrekarelik havzada oluşan yağmursuyu drenaj problemi, katı maddelerin hattı tıkamasını önlemek için yapılacak 18 döküm teressubat tutucu ve hız kesici baca ile sona erecek.
Trafikte yaşanan olumsuzluklar da giderilecek
Proje tamamlandığında aşırı yağışların ardından oluşan su birikintileri nedeniyle araç trafiğinin olumsuz etkilenmesi ve bölge sakinlerinin yaşadığı sorunlar önlenecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: