Kılıçdaroğlu ve Akşener: Kimin ittifakı kurulacak?
CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak iddiaları dün yapılan Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası yeniden gündeme geldi. Akşener görüşme sonrası 'ittifak kelimesi tek bir defa bile geçmedi' derken, Kılıçdaroğlu'nun görüşme öncesi yaptığı açıklamayla ittifaka kapı aralaması, iddiaların seçim süreci boyunca yeniden gündeme geleceğinin işareti.
Yayınlanma :
13.04.2018 09:03


CHP'nin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ağzından ilan edilen çekingen aday profili Akşener'in çıkışına güç katarken, iki parti arasında ittifak iddiaları da tartışılmaya devam ediyor.
Akşener'in ilan edilen adaylığı bu ittifakın nasıl bir denklemle kurulacağı konusunda soru işaretlerine neden olurken, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak görüşmelerini hem İyi Parti'nin hem de CHP'nin sürdürmesi de sürecin bir diğer ilginç ayağı gibi görünüyor.
CHP'nin şu ana kadar ittifak için üç ayrı sağcı parti dışında bir adım atmaması ve ikinci tur için sağcı aday çıkarma planlarının Akşener'in stratejisini güçlendirdiği belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun İyi Parti ziyareti öncesi yaptığı açıklamalar da dikkat çekti.
İyi Parti ziyaretinin bir ittifak görüşmesi olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, bu durumun ittifaka kapalı oldukları anlamına gelmediğini vurguladı, sürecin devam ettiğine işaret etti.
Ziyaretin ve Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından bir kez daha kulisleri hareketlendiren ittifak iddiaları sonrası Meral Akşener konuya ilişkin net bir açıklamada bulundu.
CNN Türk’te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına açıklamada bulunan Akşener, "Olağanüstü Kongremizin ardından Sayın Genel Başkan bizi kutlamaya geldiler. Siyasette böylesi nazik ziyaretlerin yeniden yaşanmaya başladığı görmek bizi mutlu ediyor. Belirtmeliyim ki, görüşme boyunca ‘ittifak’ kelimesi, tek bir defa bile geçmedi. Zira kongremizde de ifade ettiğim gibi, bir ittifak arayışımız yok ve biz ittifakı milletimizle yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda duruşumuz açık ve nettir" dedi.
Her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini belirten Akşener'in bu açıklamalarına rağmen 2019 sürecine kadar Akşener'in partisi İyi Parti'nin Saadet ve Demokrat Parti ile ittifak kurmasının oldukça güçlü bir ihtimal olduğu belirtiliyor.
Bu süreçte CHP'nin nasıl bir rol oynayacağı, ittifaka kapıları kapatmayan Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı, Akşener'in bu adıma yanıtının ne olacağı merak konusu.
Sürecin kafalarda soru işareti yaratmayan tek yönü ise Erdoğan'ın karşısında yine kendi gibi sağcı adaylar bulacak olması. Gerici ve ırkçı açıklamaları ve geçmişiyle bilinen Akşener'in yanına eklenecek isim şimdilik belirsizliğini korumaya devam ediyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: