Kocaoğlu'na 'Güven' mesajları
Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ile Gün Ortası programına katılan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Aziz Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanlığına yeniden adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Güven, Kocaoğlu’na övgü yağdırdığı açıklamasında, “Aziz Bey istiyorsa, aday olmalıdır” dedi.
Yayınlanma :
17.10.2017 15:46


CHP İzmir’in patronu Asuman Ali Güven, katıldığı Radyo Egepostası’ndaki programda İzmir ve ülke siyasetiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunurken, Aziz Kocaoğlu’nun, büyükşehire yeniden adaylığıyla ilgili de görüşlerini açıkladı. “Aziz bey istiyorsa aday olmalıdır” diyen Güven, “Bazı değerli belediye başkanlarımızla birlikte görevde kalmalıdır” diye konuştu.
Radyo Egepostası’nda “Mithat Umutoğulları ile Gün Ortası” programında Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Aziz Bey aday olabilmeli mi” sorusuna “İstiyorsa olmalı” yanıtı verdi.
Büyükşehir belediye başkanlarının popüler olduğunu vurgulayan Güven, şunları söyledi:
KIRSAL POLİTİKALARI MÜTHİŞ
“Büyükşehir belediye başkanları genel siyasette de etkin oluyorlar. Aziz Bey de 3 dönemdir yapıyor bu işi. O onun için büyük itibar, güç ve avantaj. Uzun yıllar üzerine büyük baskı yapıldı FETO yapılanması tarafından. Hizmetlerinde hep önüne taş koydular. Bu tarihi bir gerçek. En sonunda bu oyun, bu kumpas çözüldü. Şimdi büyükşehir belediyesi daha büyük ve ciddi projeler yapmanın çabası içinde mücadele veriyor. Kırsal politikaları müthiş bir şey. Türkiye’nin kırsalının kurtulması için önemli. Parti bunu yeteri kadar bilemiyor. Bunu iyi satmamız, pazarlamamız lazım. Bu güzel ve önemli bir proje. Bunlar yerel yönetimler için referans projeleridir. İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım diyene, İzmir, Eskişehir, Aydın, Muğla’yı soracaklar. Ankara ve İstanbul’u CHP’nin mutlaka kazanması lazım. Bunu kazanmanı referans noktası İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir.”
Kim aday olacak tartışmalarının partiye bir şey kazandırmayacağını ifade eden Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aziz Bey istiyorsa aday olmalıdır. Kim aday olacak konuşması partiye çok şey kazandırmaz. 2019 süreci için bana göre görevinde kalmalıdır. Bazı değerli belediye başkanlarımızla birlikte. Onlara ihtiyacımız var. Ama bu süreçte belediye başkanlarımız çok daha başarılı olmak zorundadır. Gecesini gündüzüne katıp Türkiye’ye iyi bir referans olmalıdır. 2019’da biz kazanmalıyız. Şu anda çok özgür davranma hakkına sahip değiliz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: