KOCAOĞLU PLANLAMADA ''İHTİSAS MAHKEMESİ'' İSTEDİ
Hukuki Araştırmalar Derneği HUDER’in İzmir Şubesi yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Meslek odaları tarafından açılan davaların da gündeme geldiği ziyarette konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İhtisas mahkemeleri olsa, planlama ile ilgili sıkıntılar büyük ölçüde çözülür” dedi.
Yayınlanma :
26.01.2016 08:51


Mesleki dayanışmada dernekleşmenin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise hukuka siyasetin karışmamasını gerektiğini ve bunun “devlet olmanın bir şartı” olduğunu belirterek, dernek çatısı altında bir araya gelen avukatlara başarılar diledi.
Planlamaya ilişkin davalarda “ihtisas mahkemelerinin” eksikliğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Onlar olmadığı için mahkeme hakiminin tayin ettiği bilirkişiler karar veriyor. Bilirkişinin anlayışına göre dava kaybediliyor ya da kazanılıyor. Çünkü planlamada statik hesabı yapılmıyor; daha esnek ve yoruma açık. Aslında planlama ihtisas mahkemeleri olsa ve hakimler bu konuda eğitim alsa, planlama ile ilgili sıkıntıların büyük bölümü çözülür” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: