Başdaş, 2018’de alınan halkçı imar komisyonu kararının yok sayılarak vatandaşın gelir kapısı haline getirildiğini vurguladı.
ÖNCE ESNAF, ŞİMDİ DE MAHALLELİ
Başdaş, Mart 2024’te göreve gelen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu ve ekibinin iki yıla yakın süredir Konak’ın tek bir sorununa dahi çözüm üretmediğini belirtti:
“Konak Belediyesi hizmet yerine ceza kesmeyi tercih ediyor. Esnafa daha önce yüzde bin 600 ile yüzde iki bin civarında fahiş tarife zamları yaparak kendi beceriksizliklerinin faturasını esnafa kesmişlerdi. Şimdi de gözlerini Gültepe’deki Çıtak arazileri diye bilinen bölgeye diktiler.
Bugün (4 Aralık 2025) yapılan meclis toplantısında, yaklaşık 350 hanenin 45 yıllık kazanımlarına el koyan bir karar çıktı. Vatandaşın evine göz dikmek çözüm değil, çaresizliğin itirafıdır.”
MALİ BECERİKSİZLİĞİN ÜSTÜ KAPATILIYOR
Başdaş, 2004–2009 döneminde Muzaffer Tunçağ yönetiminde açılan davayla Gültepeli vatandaşlara evlerini alma hakkı tanındığını hatırlatarak şu açıklamada bulundu:
“Vatandaşlarımızın bir kısmı tapularını alamamıştı.
2018 yılında, benim de içinde bulunduğum İmar Komisyonu, Emlak Beyan Değeri üzerinden, faizsiz, dört yılda taksitle ödeme imkânıyla Gültepe halkının tapularına kavuşmasını sağlayan karar aldı.
Dönemin Belediye Başkanı Sema Pektaş, ‘40 yıllık sorun bitti, bu bir satış değil; tapuları dağıtıyoruz’ diyerek bu halkçı kararı duyurmuştu.
Fakat bugün bu karar yok sayılıyor. Konak Belediyesi’nin mali idaredeki başarısızlığını örtmek için dar gelirli vatandaşlarımız müşteri gibi görülüyor. Bu kabul edilemez.”
HALKÇI UYGULAMA ÇÖPE ATILIYOR
Başdaş, yeni kararla Gültepe halkının gelir kapısı gibi görüldüğünü belirterek şu çağrıda bulundu:
“Kurulacak komisyon aracılığıyla vatandaşlardan belediyeye gelir getirecek ek bedeller talep edilmek isteniyor.
Adında ‘Halk’ olan bir partinin yerel yönetimi, halkın lehine alınmış tek kararı bile çöpe atıyor.
Buradan Konak Belediyesi yönetimini açıkça uyarıyoruz:
Konak halkının evinden de cebinden de elinizi çekin!
2018’de alınan halkçı kararı yok saymayın; derhal uygulamak için gerekeni yapın.”
Yorumlar
Kalan Karakter: