Konak’ta salgına karşı dört koldan tedbir
Yayınlanma :
30.11.2020 10:51
Bir süredir artışa geçen Covid-19 vakalarına karşı Konak Belediyesi’nin dezenfeksiyon ekipleri de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü mart ayından itibaren başta hastaneler, aile sağlık merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere olmak üzere, eczaneler, tıbbi malzeme satan yerler, belediye hizmet binaları, kamu kurumları, çeşitli kurum ve kuruluşlar, Pazaryerleri, muhtarlık binaları, ibadethaneler, minibüs, taksi durakları ve araçları ile talep gelen her yerde dezenfeksiyon işlemlerini yürüten Konak Belediyesi, salgının yeninden pik yapması ile alarma geçti. Dört koldan yürütülen çalışmalara, muhtarlıklardan, apartman yönetimlerinden ve vatndaştan gelen başvuruların da dikkate alınmasıyla, Covid-19 pozitif vaka bulunan apartmanlarda dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verildi.
Komşu sokaklara da dezenfeksiyon
Çalışmalar kapsamında her gün yaklaşık 30 apartmanda dezenfeksiyon yapılırken, binaların iç ve dış dezenfeksiyonunun yanı sıra bulunduğu sokak ve çevre sokaklar da dezenfekte ediliyor. Ekipler her gün iki ayrı noktada dezenfeksiyon işlemlerine başlayarak belirlenen apartmanları dezenfekte ediyor. Sokak dezenfeksiyonu ile başlayan çalışmalarda, apartman girişi, sık kullanılan kapı zili, kapı kolu gibi ortak kullanım alanları, posta kutuları, tırabzanlar, asansörler ile binanın tüm iç yüzeyleri dezenfekte ediliyor. Binanın içi tamamen dezenfekte edildikten sonra, Covid-19 vakasının tespit edildiği kat başta olmak üzere apartmanın dış cephesi, balkonlar ve pencerelerin dış yüzeyleri de özel araç ile dezenfekte ediliyor. Ayrıca apartmana komşu sokaklar ile varsa yakınlarda bulunan parklarda da temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriliyor.
Öncelik halk sağlığı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mart ayından bu yana temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini, salgının artışa geçmesiyle bu çalışmaları detaylandırarak daha kapsamlı hale getirdiklerini söyledi. Birinci önceliklerinin Konak halkının sağlığı olduğunu dile getiren Başkan Batur, şöyle konuştu:
“Vakalar artıyor ve salgında çember o kadar daraldı ki insanlar ‘acaba sıradaki ben miyim’ şüphesi ile yaşar oldu. Tüm dünyanın çaresiz kaldığı, aşı çalışmalarını ve tıbbi gelişmeleri dikkatle takip ettiği bu salgın döneminde maske kullanımı, mesafe ile temizlik ve hijyen kurallarının hastalıktan korunmada şimdilik en etkili yöntemler olduğunu biliyoruz. Apartmanlarında Covid-19 vakası belirlenen binalarda oturan hemşehrilerimiz, ister istemez tedirginlik yaşıyor. Onların hem sağlıklarını korumak, hem kaygılarını bir nebze olsun giderebilmek; karantinada olan apartman sakinlerinin de içlerini rahat hissettirebilmek adına talep gelen binalar ve yakın çevre dezenfeksiyonu için ekiplerimizi görevlendirdik. Her gün yaklaşık 30 bina ve çevresi dezenfekte ediliyor. Bu binalarda karantinada olan, evde ya da hastanede tedavileri süren hemşehrilerimizin sağlıklarına bir an önce kavuşmalarını diliyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: