KURU MEYVEMIZE ÇIN’LILER HAYRAN KALDI
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incir, kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm ve antep fıstığının Dünya genelinde daha fazla tüketimi için kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Çin’i hedef pazar olarak seçti.
Yayınlanma :
03.07.2015 10:07
Çin’de alım gücü yüksek, sağlıklı beslenmeye önem veren 200 milyonun üzerinde bir nüfus olduğunu belirten Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, bu kitleye dünyanın en sağlıklı, lezzetli, enerji kaynağı ve kaliteli kuru meyvelerini tanıtmayı ve onların bu ürünleri daha fazla tüketmelerini hedefledikleni kaydetti.
Türkiye’nin Çin’e son yıllarda özellikle kuru incir ihracatının arttığını ifade eden Öz, “Türk kuru meyve ihracatçılarının geleneksel pazarı Avrupa Birliği. Bu pazardaki ekonomik durgunluk bizleri alternatif Pazar aramaya yöneltti. Çin’i hedef Pazar olarak çok önemsiyoruz. 2014 yılında Çin’e 2 bin 70 ton kuru incir ihracatı karşılığı 6 milyon 110 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatımız ise 1milyon 728 bin dolar oldu. Toplamda ise 8 milyon 276 bin dolar ihracat yaptık. Çin gibi dev bir ülkede yapılacak tanıtımla bu rakamların çok üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Türk kuru meyve sektörü 2023 yılında 3 milyar dolar ihracat hedefliyor. Bu hedefe ulaşmada Çin’i çok önemsiyoruz” dedi.
Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun Pekin’deki basın toplantısına ulusal ve yerel basın mensuplarının yanı sıra sosyal medyada popüler kişiler, beslenme uzmanlarının da bulunduğu 30 a yakın kişi katıldı. Toplantıda, Pekin Ticaret Müşaviri İlker Özdem ve Pekin Büyükelçiliği Müsteşarı Bengü Yiğitgüden’de katılarak bir sunum yaptı.
Basın toplantısının yanı sıra tadım etkinlikleri de düzenlenen organizasyonda Türk Kuru inciri, kuru kayısısı, antep fıstığı ve kuru üzümü kullanılarak özel bir aşçı tarafından yaptırılan tariflerle hazırlanmış dört farklı tatlı da ikram edildi.
Basın toplantısıyla eş zamanlı olarak Pekin büyük hiper marketlerinin birinde tadım etkinliği 1-2 Temmuz tarihleri boyunca sürdü. Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Pekin İthal Gıda Fuarı 2015 ( CİPFE 2015)’na katılıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: