Laboratuvarda Tavuk ve Ördek Eti Üretildi
Bilim ve teknoloji geliştikçe, daha önce gözümüze mümkün görünmeyen şeyler bile gerçek olmaya başlıyor. Canlıları öldürmeden et üretimi dönemi resmen başladı!
Yayınlanma :
18.03.2017 18:43


Memphis Meats, “daha iyi et, daha iyi dünya” sloganıyla laboratuvar ortamında et üretimine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce sığır eti üreten, hatta köftesini de yapan şirket, bu sefer kümes hayvancılığına yönelik çalışmalarını duyurdu.
Laboratuvar ortamında üretilen et sağlıklı olur mu?
Memphis Meats, dünyadaki birçok ülkenin yemek kültüründe önemli bir yeri olan tavuk ve ördek etini laboratuvar ortamında üretmeyi başardı. Böylelikle laboratuvar menüsüne kızarmış tavuk ve bir avuç turuncu ördek de eklenmiş oldu.
Hücrelerin kültürlenmesi ile yapılan bu üretimde, hayvanlara herhangi bir zarar verilmiyor. Laboratuvar ortamında et üretimiyle hayvancılıktaki yiyecek, su, bakım maliyetlerinin ortadan kalkması amaçlanıyor. Şirket ayrıca, Daha iyi et, daha iyi dünya sloganıyla et üretiminin daha sağlıklı bir şekilde yapılacağını, sıradan hayvancılıktaki ette parazit oluşumunun önüne geçileceğini belirtiyor.
Laboratuvar ortamında daha temiz ve daha sağlıklı et üretiminin yanı sıra kültürleme ile üretimin çevre için de faydaları bulunuyor. Hayvancılıkta, çevre için önemli bir problem olan havaya sera gazı salınımının da önüne geçilebilecek. Peki bu tavukları biz ne zaman yiyebileceğiz?
Birçok bilimsel ve Teknolojik çalışmada olduğu gibi laboratuvarda et üretiminin de önündeki en büyük problem maliyet. Bu yöntemle üretilen 1 kilo tavuğun bedeli şu an 9000 dolar seviyelerinde. Daha ucuza üretmek için çalışmalarını sürdüren şirket, 2021 yılında etleri müşterilere sunmayı planlıyor. Sadece birkaç yıl içinde gıda ve teknoloji anlayışımız ile buna bağlı mesleklerde önemli değişimler yaşanacak gibi görünüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: