Mehmet Hakan Atilla: Reza Zarrab'la Çalışmadım
Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, tek tutuklu sanık olarak yargılandığı İran yaptırımları davasında ifade veriyor. Atilla, itirafçılık yapan Reza Zarrab'ın şahsına yönelik suçlamalarını reddetti.
Yayınlanma :
15.12.2017 18:29


İşte dakika dakika gelişmeler:
18.24: Mehmet Hakan Atilla, “Tutuklanmanızdan bu yana oğlunuzu hiç gördünüz mü?” sorusuna, “Evet bir defa” yanıtını verdi.
Oğlunu sadece iki saat gördüğünü söyledikten sonra ağlamaya başladı. Klasfeld’in aktarımına göre, gözyaşlarını mendille sildi.
18.22: Atilla eşiyle 26 yıldır birlikte, 22 yıldır da evli olduklarını, üniversitede okuyan bir oğulları olduğunu ve onunla gurur duyduğunu anlattı.
Gazeteci Adam Klasfeld, “Analiz: Savunma makamı, savcıların ‘mimar’ diye anlattığı adamı insanileştiriyor” yorumunu yaptı.
18.19: Avukatı, Atilla’ya geçmişinin soruyor. Eski Halkbank genel müdür yardımcısı, üniversitede ekonomi okuduğunu, eşiyle burada tanıştığını, zorunlu askerliğini yaptıktan sonra önce bir inşaat şirketinde, sonra da bir restoranda çalıştığını anlattı.
‘MEMUR ÇOCUĞUYUM’
18.17: Atilla, “Nerede büyüdünüz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye’de, başkent Ankara’da büyüdüm… Mütevazı bir aileden geliyorum. Annem babam devlet memuru. Orta gelirliler.”
‘BAŞKA PASAPORTUM YOK’
18.12: Mehmet Hakan Atilla, bir başka ülkenin daha pasaportunu taşımadığını söyledi.
Gazeteci Klasfeld, bu sorunun Reza Zarrab’la tezat oluşturduğunun altını çizmek için sorulduğu yorumunu yaptı.
‘FBI BANA YALAN SÖYLEMİŞ OLABİLİR’
18.02: Atilla, Reza Zarrab’ın aksine, kendisinin FBI’a hiç ayalan söylemediğini belirtti.
“FBI size yalan söyledi mi?” sorusuna ise “Bana yalan söyleyebileceklerine inanıyorum” yanıtını verdi.
‘BARSELONA UÇAĞINDAYDIM’
17.57: Atilla’ya, eski polis Hüseyin Korkmaz’ın ifadesinde ‘Zarrab’ın Halkbank’a girip çıkarken görüntülendiğini’ söylemesi soruldu.
Atilla, bu tarihte Barselona uçağında olduğunu söyledi.
Savunma avukatlarıın Atilla’dan önceki tanığı, bu seyahati doğrulayan bir Türk Hava Yolları çalışanıydı.
‘SÜLEYMAN ASLAN’LA BU KONUYU KONUŞMADIM’
17.53: Atilla, “İran yaptırımlarını ihlal etmek konusunu [Halkbank genel müdürü] Süleyman Aslan’la konuştunuz mu?” sorusuna, “Bu konuda ne Süleyman Aslan’la, ne de başkasıyla konuştum” yanıtını verdi.
‘EKONOMİK CİHADI İLK KEZ BURADA DUYDUM’
17.50: Atilla, ‘İran için ekonomik cihat yürüttünüz mü?’ sorusuna, “Bunu ilk defa burada duydum” yanıtını verdi.
‘ZARRAB’LA BİRLİKTE ÇALIŞMADIK’
17.49: Atilla, Reza Zarrab’la bankaları dolandırmak veya yasaları ihlal etmek konusunda birlikte çalıştığı suçlamasını reddetti.
17.47: Mehmet Hakan Atilla tanık kürsüsüne çıktı.
Gazeteci Adam Klasfeld, Atilla’nın Türkçe ifade vereceğini duyurdu.
Atilla’yı önce kendi avukatı Cathy Fleming sorgulayacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: