Papa: Şeytan Bir Kişidir, Adı ve Soyadı Var!
Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, şeytanın simgesel bir karakter olmadığını, gerçek bir insan olduğunu söyledi
Yayınlanma :
15.12.2017 18:34


İtalyan Katolik Kilisesi'nin televizyon kanalında yayınlanan bir programda Papa, şeytan hakkında konuşarak, "Şeytan kötülüktür, sis gibi değildir. Dağılan bir şey değildir, bir kişidir. Emin olduğum şey, şeytanla asla konuşmalara girilmemesi... Eğer şeytanla diyaloğa girerseniz kaybolursunuz. O bizden daha akıllıdır ve sizi alt üst eder, başınızı döndürür." dedi.
"Şeytan daima yalandan nazik davranır. Bunu da papazlarla, piskoposlarla yapar. Bu onun aklınıza nasıl girdiğinin yoludur. Eğer ne olup bittiğini zamanında farketmezseniz sonu kötü olur. Ona 'Defol git' demeliyiz" diye konuştu.
Programı sunan Don Marco Pozza'nın "Yani şeytanın bir adı ve soyadı olduğunu mu söylüyorsunuz?" diye sorması üzerine de Papa "Evet, eminim" diye cevap verdi.
Papa geçen hafta da, "Padre nostro" (Latince: Pater Noster – Babamız) duasında, insanı günah işlemeye yönlendirenin Tanrı olduğu yönündeki ifadelerin yanlış tercüme olduğunu söyledi ve "Bizi günaha yönlendiren şeytandır. Tanrı değil" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: