MELES’TE “BETON” OPERASYONU
Geçtiğimiz yıl Meles Deresi zemininin 13 bin metrekaresini betonlayan İZSU, kalan 17 bin metrekarelik bölümde de betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve rahatlıkla temizlenebilmesi için büyük önem taşıyor.
Yayınlanma :
04.08.2015 11:17


Geçtiğimiz yıl Sümerbank Köprüsü ile viyadük ayakları arasında kalan kısımda 13 bin metrekarelik balçık zemini betonla kaplayan İZSU, şimdi de viyadük ayakları ile DLH binaları arasında kalan 17 bin metrekarelik bölümde betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve iş makineleri ile daha kısa sürede temizlenebilmesi için yürütülüyor. Böylelikle 3 ay süren rutin temizlik çalışmalarının çok daha kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Yağışlı dönemin ardından Mayıs ayında Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmalarına başlayan İZSU ekipleri, dere temizlikleri ve zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında Meles ve Arap Deresi’nden 30 bin ton malzeme çıkardı.
Bataklığa son
Meles Deresi viyadük ayakları ile Meles ve Arap derelerinin birleştiği noktaya kadar balçık olan zeminde yürütülen iyileştirme çalışmaları yağış olmaması durumunda Ekim ayına kadar tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl 13 bin metrekarelik alanda yapılan betonlama çalışması ile birlikte, derenin 30 bin metrekarelik alanı bataklıktan kurtulmuş olacak. Böylelikle temizlik çalışmaları daha kısa sürede bitirileceği için yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku oluşumu engellenmiş olacak.
Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile Körfez’e çıkış noktası arasında durgun birikintilerde, özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altına kadar bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Bu yıl zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girdi ve temizlik çalışmalarını daha kısa sürede tamamladık. Yağışlar nedeniyle ara verdiğimiz dönemler oldu ama çalışma bize büyük hız kazandırdı. Meles Deresi’nin Arap Deresi ile buluştuğu noktaya kadar olan bölümde de 4 bin metrekarelik alanda zemin iyileştirme çalışmasını tamamladık. Şu anda Demiryolu köprüsü ile Meles’in denize döküldüğü noktaya kadar olan bölümde ekiplerimiz çalışıyor. Bu bölümdeki betonlama çalışmalarını da bitirdiğimizde dere temizliğinde daha da hız kazanacağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: