Meral Akşener: Esad ile görüşmeye, problemi çözmeye hazırım
İYİ Parti lideri: Esad insanlarını öldürmüş amenna. Peki 2011'den günümüze kadar Suriye'de olanlara baktığınız zaman diğerleri pamuğa mı sardı Suriyelileri?
Yayınlanma :
05.01.2020 20:57


Akşener, partisi tarafından Büyük Anadolu Otel'de ikincisi düzenlenen "Geleceğin Türkiye'si için Yerel Yönetimler Çalıştayı"nın kapanışında konuştu.
"Libya tezkeresiyle ilgili ayrıntılı çalışma yaptık"
Libya tezkeresiyle ilgili ayrıntılı bir çalışma yaptıklarını anlatan Akşener, “Libya'da şu anda Hafter'in kuvvetleri ile mutabakat hükümeti unsurlarının çok dar bir alanda göğüs göğüse çarpıştığını” aktardı.
Türkiye'nin bir Suriye deneyiminin olduğuna işaret eden Akşener, bunun için 40-50 milyar dolar harcandığını, 5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını, İdlib'den gelen 150 bin kişinin ise sınırda beklediğini belirtti.
Erdoğan’a Esad çağrısı
İktidarın izlediği dış politikayı eleştiren Akşener, şöyle devam etti:
Amerikan şirketleri Beşşar Esad ile anlaşma imzalıyor. Emperyalistler önce Suriye'yi yıktılar, şimdi kendi şirketleri 10 yıl içinde 700-800 milyar dolar yatırım yapacak. Türkiye bu işten çırak çıktı. Önerimiz nedir? Kardeşim hissiyatı, duygusallığı, siniri bir kenara bırak, rasyonel, gerçekçi, sağduyulu ol, Esad ile barış. Esad insanlarını öldürmüş amenna. Peki 2011'den günümüze kadar Suriye'de olanlara baktığınız zaman diğerleri pamuğa mı sardı Suriyelileri? Milyonlarca insan da orada öldü. Sayın Erdoğan, sinirini, enaniyetini yenemiyorsan, rasyonel olamıyorsan, ben Suriye'ye gidip Esad ile görüşmeye, bu problemi çözmeye hazırım. Türkiye'yi yeniden çırak çıkarmanın bir anlamı yok. Buradaki ders, deneyim Libya konusundaki meçhule 'hayır' dememize sebep oldu. Türkiye'nin sağduyusu olmaya, bu milletin yanında durmaya, Türkiye'nin kutuplaştırılmasına, dışlayıcı, saygısız dile itiraz etmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla başaracağız.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de eleştiren Akşener, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün yolunun açıldığını, bundan kaçışın olmadığını savundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: