MİNİK ARAS ARTIK MİKROPLARDAN KORKMUYOR
Yayınlanma :
29.11.2019 11:05


İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Polikliniğinde uygulanan tedaviyle, hastalığa bağlı şikayetleri azalan minik Ali Aras Erdem artık daha mutlu.
ALTI AYLIK BEBEK OLDUĞUNDA FARK EDİLDİ
Çocuklarında bulunan bağışıklı sistemi yetersizliğinin altı aylık bebekken fark edildiğini belirten anne Mehtap Erdem “Bir yaşına geldiğinde oğluma ilaç tedavi uygulanmaya başlandı.Günü birlik olarak hastanede kalıyorduk ve uygulanan ilaçların ciddi yan etkileri mevcuttu.Doktorumuzun bu konuda bize göstermiş ilgi ile tedavimize devam ediyoruz. Artık damardan değil , deri altından uygulanan bir yöntemle ilacımızı alıyoruz. Bu şekilde oğlumun canı artık daha az acıyor” dedi.
DİĞER ÇOCUKLARDAN KOLAYLIKLA HASTALIK KAPABİLİYOR
Deri altı uygulama yöntemi ile tedaviye evde devam edeceklerini belirten anne Mehtap Erdem “Oğlum artık hastanede tedavi gören diğer çocuklardan enfeksiyon kapar mı diye düşünmeme gerek yok.Sağolsunlar hemşire hanımlar tedaviyi evde nasıl uygulayacağımızı bize anlattılar ve öğrettiler.Oğlumda oluşan enjeksiyon fobisini bu şekilde artık önleyebileceğimizi düşünüyoruz.Herhangi bir durumda kolaylıkla doktor hanıma ve hemşirelerimize ulaşabiliyoruz.Hastanede herkes bizimle yakından ilgilendi.Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim “ dedi.
ARTIK ÇOCUKLARIMIZIN CANI DAHA AZ ACIYOR
Son yıllarda giderek yaygınlaşan deri altı immunoglobulin tedavisi ile hastaların kendilerini daha iyi hissettiklerini belirten Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semiha Bahçeci “Damardan uygulanan tedavilere bakıldığında; tedavinin sağlık kuruluşunun çalışma saatlerine bağımlı olması ve zamanlamaya ihtiyaç duyulması, toplam maliyetin daha yüksek olması, daha sık yan etki görülmesi gibi dezavantajları mevcut. Ama artık hastanemizde de uygulamaya başladığımız deri altı immunoglobulin tedavisi ile, damar yolu gerekmediğinden çocuklarımızın canı eskisi gibi acımıyor. Uygun eğitimden sonra, tedavi evde veya seyahatte, hasta veya aile üyeleri tarafından uygulanabilir. Evde, hastanın istediği zaman diliminde tedavinin mümkün olması, yan etkilerin genellikle lokal olup, yan etkinin daha az olması, toplam maliyetin daha düşük olması bizim açımızdan önemli avantajları “dedi.
ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ BİR YÖNTEM
İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde bağışıklık sistemi yetersizliği tedavisi gören hastalardan iki çocuk hastanın tedavisinin deri altı uygulama yöntemi ile sürdürüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Semiha Bahçeci “İlk hastamıza damar yolu açılamadığı için, 2. hastamıza ise damar yolu ile ilacı aldığında ciddi yan etkiler görüldüğü için ilaç deri altı yolla verilmeye başlanmıştır. Her iki hastamızın tedavisi, anneye hastanemizde 4 haftalık bir eğitim süreci sonrası evinde sorunsuz devam etmektedir. Bu tedavi ile yan etki gözlenmemiş, hastalarımızın hayat kalitesi artmış, okul ve işgücü kaybı azalmıştır” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: