TBMM’de yapılan başkanlık seçimi oylamalarını değerlendiren Yetkin, “En azından bazı temel konularda işbirliği köprüleri hâlâ açık görünüyor. Ancak bu köprülerin CHP yönünde daha az, AK Parti yönünde daha fazla açık olduğu da gözlenebiliyor” dedi.
AKP ve CHP’nin oylarının olası bir Anayasa değişikliği için sınıra ulaştığını ve daha önce de iki parti arasında bu işbirliğinin yapıldığını kaydeden Yetkin, yazısını şöyle sonlandırdı:
“Adalet Bakanı Tunç’un Anayasa beyanı ardından, önce CHP’li Erdoğan Toprak’ın sonra da Özgür Özel’in ‘otokratik yönetimi sonlandıracak, sivil anayasaya’ için işbirliğine hazır oldukları beyanları dikkat çekici. O ihtimal değerlendirilmeli ve bu konuda Kurtulmuş’a iş düşebilir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: