'Ne Oldu da MHP Bu Tartışmayı Başlattı'
CHP Sözcüsü Böke, MHP lideri Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine karşılık verdi: "Ne oldu da MHP ve AKP başkanlık tartışmasını çıkardı?"
Yayınlanma :
13.10.2016 16:31


Böke, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında dile getirdiği başkanlık sistemi teklifine ilişkin CHP'nin değerlnedirmelerini paylaştır.
MHP için "Sarayın yedek lastiği" ifadesini kullanan CHP'li Böke, "Türkiye'nin demokrasi sorunu var, rejim sorunu yok" dedi.
Böke'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:
Açıkça söylüyoruz. Vatandaşımızın işsizliği, açlığı derttir. Bizim için vatanını koruyan gençlerin şehit olma tehdidiyle yaşıyor olması derttir.
Ne OLdu da MHPve AKP Bu Tartışmayı Açtı
AKP'nin sistem tartışmasına balıklama atlamasını neden biliyoruz. Faşizm yaşatıyorlar. Diktatörlüğe resmiyete dökmek.
Ne oldu da MHP ve AKP başkanlık tartışmasını çıkardı? Bir pazarlık mı var? Bir pazarlık olmalı. Bir tarafta parlamenter sistem hedef, diğer tarafı MHP'ye sormak lazım. Seçim korkusu mu var. Koltuk korkusu mu var?
Başkanlık Lafı Geçtiğinde TL Eriyor
Gerçi AKP ne zaman istese MHP'yi yanında buldu. İkizi kardeş gibi... Bu tartışma Türkiye geriyor. Sorumsuzluğun bedelini vatandaş ödüyor. Dolar yükseliyor. Başkanlığın adı geçtiğinde Türk Lirası eriyor. Sistem tartışlması açıldı açılalı doların nerede duracğaı belli değil. İthal edilen ürünlerin fiyatı otomatik olareak atıyor.
Vatandaşın hayatı AKP ve MHP konuştuğu için daha pahalı. TL değer kaybettikçe şirketler değer kaybediyor, 1,8 milyar lira zarar ediyor. Başkanlık konuşulunca bunlar oluyor. Bu suni tartışma ilerledikçe bedelini biz ödüyoruz, fatura kabarıyor.
Ne Sıtmayı Ne Ölümü
AKP'nin tek derdi başkanlık. Bizzat AKP ülkeyi istikrarsızlaştırıyor. AKP'nin istikrarsızlaştırma oyununu biliyoruz. 7 Haziran'dan beri Sarayın güçlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Ne sıtmayı ne de ölümü kabul ediyoruz.
AKP'nin tek derdi kendi siyasi geleceği tek derdi Cumhurbaşkanı'nın güçlendirmek.
AKP bizlerden yaşamı da çalıyor, canlarımıza mal oluyor. Şehit haberleri geliyor. Ankara'da Gar'da geçen yıl 101 vatandaşımız katledildi.
"Sarayın Yedek Lastiğine Sesleniyoruz"
İktidara ve Saray'ın yedek lastiğine sesleniyoruz. Türkiye'nin demokrasi sorunu var, rejim sorunu yok. Vatandaşın hukuk ve ekonomik sorunu var rejim sorunu var. Bırakın başkanlığı, lafı bile Türkiye'yi eritiyor. İşte bu yüzden parlamenter sistem diyoruz. Parlamener sistemi korumak için yeni bedeller ödemek gerekiyorsa ödeyeceğiz.
AYM'ye KYK Tepkisi
Hiç kimse kendisine Anayasa verilmeye yetkileri kullanamaz. AKP 15 Temmuz'u darbe fırsatçılığına dönüştürdü.
Anayasa'da açık hükümdür. KHK'lar OHAL döneminin ötesinde kararlar veremez.
Ancak AYM, kendisini yetkisiz ilan etti. AYM konunun içeriğiyle ilgilenmeli. Ancak Anayasa olursa Sarayın mahkemesi olmazsa.
Dün AYM'nin kararı, ve Sarayın yedek lastiği tarafından başlatılan başkanlık tartışması faşist düzenin tahkimi için atılan adımdır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: