Nedim Şener: Gazeteciler MİT haberini kaldırmışken tutuksuz yargılanamazlar mıydı?
Yayınlanma :
09.03.2020 09:42


Şener, "Evet, MİT Kanunu, teşkilat mensuplarının ve ailelerinin kimliklerinin ifşa edilmesini, her türlü kitle iletişim araçlarıyla yayımlanmasını, yayılmasını ve açıklanmasını ayrı ayrı yasaklıyor. Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimliği ve cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayınlanması nedeniyle gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç tutuklandı. Denetimli serbest kalan Murat Ağırel hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Elbette, MİT mensubunun vatan görevi sırasındaki şehadeti, o ve ailesinin mahremiyeti her şeyin üzerindedir." ifadesini kullandı.
Şener yazısında şunları kaydetti:
Öte yandan gazeteciler hakkında suçlama konusu ceza üç yıl hapis olarak öngörülüyor. Hangi hukukçuyla konuşsam, “Elbette suçlamaya ilişkin delillere dayalı yargılama herkesi kapsar ama suç konusu için üç yıl hapis isteniyorsa, kaçma ve delil karartma şüphesi yoksa tutuksuz yargılama da kanuni bir haktır” diyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: