Nobelli iktisatçıdan korkunç uyarı: Türkiye böylesine savunmasız
Nobel Ödüllü ABD’li iktisatçı Paul Krugman, Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede Türkiye’ye bir kez daha “Asya tipi kriz” uyarısı yaptı.
Yayınlanma :
11.07.2018 09:53


Twitter hesabı üzerinden bir değerlendirme yapan Krugman , Türkiye’ye bir kez daha “Asya tipi kriz” uyarısı yaptı.
Türkiye’nin 1997-98 yıllarında Doğu Asya'da yaşanana benzer bir finansal krizle karşı karşıya olduğunu belirten Krugman , Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’sının (GSYH) yüzde 48’i ve ihracatının yüzde 210’u oranında dış borca sahip olduğunu ve bu borcun büyük kısmının özel sektöre ait olduğunu kaydetti. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, 1996 yılında Endonezya’nın geçtiği sürece benzeten Krugman , süreç sonunda Endonezya’nın dış borcunun iki yıl içerisinde GSYH’sinin yüzde 58’inden yüzde 168’ine çıktığını hatırlatarak, “Tam olarak aynı şeylerin yaşanacağını söylemiyorum, ancak Türkiye kesinlikle böyle bir senaryo karşısında savunmasız bir durumda” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: