NYT Türkiye'nin Avrupa İle İlişkileri Çöktü
New York Times gazetesi, Türkiye ile Hollanda arasında patlak veren krizi “Hollanda ile kavga devam ederken Türkiye’nin Avrupa ile ilişkileri çöktü” iddiasını başlığına taşıdığı bir haberde irdeledi. Türkiye’de referandum öncesi "gerilimler" yaşandığını belirten gazete, “Türkiye’nin Avrupa ile kavgasının hafta sonunda kötüleştiğini" yazdı.
Yayınlanma :
13.03.2017 16:01


Bu kararların “Çeşitli görüş açıları karşısında genellikle açık bir tutum takınan Hollandalılardan ender rastlanan şiddetli bir tepki” olarak nitelendiği haberde Hollanda’nın halen göç ve entegrasyonun başlıca temalar olduğu bir seçim kampanyasının “ortasında” bulunduğunun altı çizildi.
-Washington Post: Şaşırtıcı Bİr Örnek
Türkiye ile Hollanda arasındaki “atışmanın tümüyle oy kazanmakla ilgili olduğunu” öne süren Washington Post'a göre, “Türkiye ile Hollanda arasındaki tırmanan kriz bu yılın kritik seçim kampanyalarının nasıl uluslararası olayları ateşleyebileceğinin şaşırtıcı bir örneği."
Gazete, “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki gerilimler, iki tarafın Suriyeli mülteci krizi ve Avrupa’nın Kürt ayrılıkçılarına iddia edilen şımartması konularında birbirine girmesi nedeniyle son iki yılda kaynıyor” değerlendirmesi yaptığı haberinde Hollanda’daki seçimler öncesi Başbakan Mark Rutte’nin ülkedeki yabancılar konusunda “daha sert bir çizgiyi” benimsediğine işaret etti.
-Wall Street Journal: Türkiye Hollanda Krizi Tırmanıyor
ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal ise “Hollandalılar Türk Bakanını sınır dışı ederken Türkiye-Hollanda krizi tırmanıyor” başlığı ile verdiği haberde “kritik seçimler öncesi görüş ayrılıklarının büyüdüğünü” belirtti.
Gazete “Türkiye ile Hollanda arasındaki söz düellosu hafta sonunda tırmanarak NATO üyesi iki ülkede kritik seçimler öncesi aralarında bir diplomatik krizi tetikledi" diye yazdı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: