On binler köye akın etti
Torbalı Belediyesi Çapak Mahallesi’nde yetişen, bölgeye has tadı ve görüntüsü olan Bardacık İnciri için Çapak’ta festival düzenlendi. Dün gerçekleşen festivale on binler akın etti
Yayınlanma :
16.08.2021 11:24


15 BİN KİŞİ KATILDI
Pandemi nedeniyle önceki yıl gerçekleşmeyen geleneksel festivalde, komedi performansları ve konserler hem köy halkına hem de dışarıdan gelen konuklara keyifli saatler yaşattı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Belediye Başkan Yardımcılar Prof. Dr. Özkan Yıldız, Yavuz Selim Özgan, CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın ve ilçe protokolünün katıldığı festivale katılımcı rekoru kırıldı. Köye giriş yapan kişi sayısının 15 binin üzerinde olduğu vurgulanırken, katılımcılar büyük mutlulukla köyden ayrıldı.
TOLGA ÇANDAR’A SAHNEDE SÜRPRİZ
Festivalin renkli anları şüphesiz gösteri ve konserler oldu. Deniz Kumru’nun performansı dinleyicileri mest ederken, Türk Televizyonlarının eğlence kuşağında yeri ayrı olan Komedi Dans Üçlüsü de konukları kahkahaya boğdu. Günün finalinde ise Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden Tolga Çandar unutulmaz bir konsere imza attı. En sevilen türküleri deneyimli isimlerden oluşan orkestrası ile seslendiren Çandar’a sahnede büyük bir sürpriz gerçekleşti. Bugün 62 yaşına giren Çandar için sahnede pasta kesildi. Öte yandan gün boyunca stantları gezen, konukları karşılayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Hem ilçeye has bardacık incirinin tanıtılması hem de kır turizminin canlanması amacıyla düzenlenen festivalin ilçeye ve Çapak'a değer kattığını anlattı.
AĞUSTOS AYI FESTİVAL AYI
Başkan Tekin, böyle festivallerde üreticilerin uygun fiyattan satış yaparak gelir elde ettiğini söyledi. Ağustos ayının Torbalı’da festival ayı olduğunu belirten Başkan Tekin, "Torbalımızın ve köylerin tanıtımını artırmak istiyoruz. Etkinliğe gayet güzel bir ilgi oldu. Sıcak olmasına rağmen katılımdan memnunuz. Çevre yerlerden belediye olarak ücretsiz servis koyduk. Gün boyu misafirlerimizi ağırladık. Bu ay Torbalı’da festival ayı. Bu hafta Metropolis Tiyatro Festivali’miz olacak. Perşembe günü başlayacak olan festivalimiz Pazar günü sona erecek. Ayrıca 29 Ağustos’ta da Karakızlar mahallemizde Börülce Festivali gerçekleştireceğiz. Festivallerimize tüm İzmir’i bekliyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: