Yukarıköy'de restorasyon sürüyor!
Yayınlanma :
16.08.2021 11:34


10 YAPININ RESTORASYONU TAMAMLANDI
İzmir Valiliği’nin katkıları ile yaklaşık bir yıl önce başlayan proje kapsamında, bölgedeki 84 yapının 10 tanesinin restorasyonu tamamen bitti. 1,5 yıl sürmesi beklenen proje kapsamında, 14 yapı üzerindeki çalışmalar da bitme noktasına geldi. projenin bundan sonraki süreçte hızlanacağı belirtildi. Proje kapsamında yapılar aslına uygun olarak restore ediliyor, kapı ve pencere dekorasyonları değişiyor, çatı- baca ve dış duvarlar da aslına uygun olarak yenileniyor.
“YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Yukarıköy'de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Birçok yapımızın restorasyonunu tamamladık kalanlara da hızla devam ediyoruz. İzmir Valiliği’nin destekleri ile yapıları aslına uygun olarak restore ediyoruz. Amacımız bu kültürel varlığın gelecek nesillere aktarılması ve Narlıdere'de yaşamaya devam etmesidir ” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: