Önce Çankırı, sonra Sinop
Yayınlanma :
03.02.2013 11:21


İlk olarak Çankırı Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin Konak Salepçioğlu İş Hanı’ndaki yeni dernek binasının açılışına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Çankırı’nın milli mücadelede de önemli bir yer tutan, İç Anadolu’nun güzel kentlerinden biri olduğunu söyledi. Çankırı doğumlu olan AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve Çankırı Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Avukat İbrahim Yayla, Başkan Kocaoğlu’na üzerinde resmi bulunan tuz lambası armağan etti. Ulema, Çankırı’nın kaya kuzu üretimi ile ünlü olduğunu ve kaya tuzundan yayılan iyonların bulunduğu ortamın hava kalitesini de artırdığını söyledi.
Tarihi bir yolculuk
Başkan Kocaoğlu daha sonra, Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde “Tarabalar- Bir Ayancık Belgeseli” isimli serginin açılışını yaptı. Sinop’a bağlı Ayancık ilçesinde yaşayan ailelerin fotoğraf arşivinden derlenen sergiyi hazırlayan fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan, 40’a yakın aileden 8 bine yakın fotoğraf topladığını ve bu sergide 1000 fotoğrafın yer aldığını belirterek, “Sergiye tarabalar ismini verdik. Taraba tahta perde anlamına geliyor. Tarabalar, hem gündelik yaşamları, hem de içe dönük olan ile ortak alanı birbirinden ayıran sınırlardır” diye konuştu. Atılgan, Sinop’un 100 yıllık tarihine ışık tutan serginin, 1920 ve 1930’lu yıllardaki moderniteyi gözler önüne serdiğini vurguladı.
Sinop’tan, Ayancık’tan Ege’yi, İzmir’i yurt edinmiş insanlar için bu fotoğrafların önemine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu ise “Bu sergiyi gezenler, kendisinden üç-dört nesil önce yaşayan ailelerin öykülerine şahit olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde, Ulu Önderimiz’in çizdiği yolda aydınlanma döneminde tarihi bir yolculuk yapacak” dedi. Sergi, 11 Şubat tarihine kadar açık kalacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: