Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- Özel Öğretmenler Sendikası İzmir Temsliciliği, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ‘eğitim nöbeti başlattı. Öğretmenler nöbet öncesi “Hakkımız olanı alacağız” yazılı pankart açarak “Maaş hakkımız geri alacağız” ve “Patronların bakanı Yusuf Tekin istifa” sloganları atıp basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Eğitim- Sen İzmir Şubeleri de katıldı.
Öğretmenler adına açıklama yapan Özel Öğretmenler Sendikası İzmir Temsilcisi Rabia Atbaş, “Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz. Duymayanlar, bilmeyenler için en sade haliyle bir kez daha tekrar edelim. Öğretmen Sendikası 3 yıldır şunu söylemektedir: Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm sürüyor ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır” dedi.
ÖĞRTEMENLERİN GÖZÜNDE YALANCI OLMAK SİZİ RAHATSIZ ETMİYOR MU?
Öğretmenlerin taleplerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın kulak tıkamaması gerektiğini söyleyen Atbaş; “2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz. Milli Eğitim Bakanına buradan yeniden soruyoruz: Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır. Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?” ifadelerine yer verdi.
MEB SORUNLARIMIZI ÇÖZMEK ZORUNDA
Atbaş, son olarak MEB’E şu şekilde seslenerek sözlerini noktaladı; “Dostlar, çok yakında Öğretmenlik Meslek Kanunu meclise gidecek. Bu kanunu MEB hazırlıyor. Bir önceki kanunda özel sektör öğretmenlerinin adı anılmamıştı. Bu kez uyarıyoruz: Taban Maaş Hakkımız hemen geri getirilecek! Denetimler artacak sigortasız, öğretmenlik dışı ünvanlarla çalışma sonlandırılacak! Belirli süreli sözleşme bitirilecek! Bizler zorlu şartlara rağmen mesleğimizden vazgeçmiyoruz, kamusal eğitim terk edilirken yarattığınız sistemde eğitimin yükünü omuzluyoruz. Bizler MEB'in personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. MEB bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır.”
Öğretmenler açıklama sonrası nöbete başladı.
Özel sektör öğretmenleri İzmir’de ‘Eğitim nöbeti’nde
Özel sektör öğretmenleri, taban maaş, süresiz sözleşme ve eğitim iş kolu talebindeki kararlılığımızı göstermek için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ‘Eğitim nöbetine’ başladı.
Yayınlanma :
28.05.2024 22:18


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: