ŞAİRLER 1 EYLÜL’Ü ŞİİRLERLE KUTLADI
İzmirli şairler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için Cafe Ma'da şiir ve türkülerle kutladı.
Yayınlanma :
02.09.2015 02:17
ARAZ: İNATLA, İNANÇLA BARIŞI HAYKIRACAĞIZ
Barış ve kardeşliğin vurgulandığı gecede etkiniği düzenleme adına konuşma yapan gazeteci-şair Vedat Araz, “Savaşa, sömürüye, ölümlere, işgallere, baskılara, katliamlara karşı, kardeşçe, insanca, daha adil bir yaşam, daha adaletli bir dünya özlemi için bu etkinliği düzenledik. Dün zorbalara karşı nasıl susmadıysa Pir Sultan Abdal, Hallâc-ı Mansûr, Nazım Hikmet ve Şeyh Bedreddin, bizler de zorbalara karşı susmayacağız inatla, inançla barışı haykıracağız, ölümlerin olmasına karşıyız, biran önce silahlar susmalı hemen barış olmalıdır” diye konuştu.
UYSAL: BARIŞA BARIŞA SAVAŞI BİTİRECEĞİZ
Etkinliği düzenleme adına konuşma yapan şair Aydın Uysal ise, “Dünyada ve Türkiye’de son dönemde artan savaş çığlıklarını bastırmak şiirin görevidir. Barışa barışa savaşı bitireceğiz. Barış uğruna kaybettiğimiz bütün yürekleri saygıyla anıyorum”diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: