SBK’nin uçağı icradan satıldı: “Yeni sahibi Reza Zarrab oldu” iddiası
İflas eden Borajet Hava Yolları’nın sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın özel uçağı Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satıldı. AirportHaber’in iddiasına göre, Sezgin Baran Korkmaz’ın eski uçağını Reza Zarrab’ın aldığı belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2017 Anayasa Referandumu öncesi özel bir şirketten kiraladığı uçağın,Sezgin Baran Korkmaz’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.
Yayınlanma :
11.05.2022 17:15
Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde 2017 yılının Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.
Şirket bünyesinde bulunan TC-YYA kuyruk tescilli Bombardier Global XRS tipi business jet Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satışa çıktı. Toplam uçuş süresi 3317 saat olan “Digor” isimli uçak açık artırma usulü ihale ile yeni sahibini buldu. ABD’li bir yatırımcı tarafından alınan uçağın bakım ve evrak işlemlerinin tamamlanmasından sonra teslim edileceği öğrenildi. İlk olarak 21 Şubat 2022’de vergiler dahil yaklaşık 70 milyon TL’den satışa sunulan uçağın ilk ihalede beklenen teklifin gelmemesi üzerine ikinci ihalede yeni sahibini bulduğu belirtildi.
Uçağın yeni sahibi Reza Zarrab mı?
Öte andan AirportHaber’e ulaşan iddialara göre; Sezgin Baran Korkmaz’ın eski uçağını ABD ile anlaştıktan sonra Aaron Goldsmith adını alan ve ABD’de at çiftliği işleten Reza Zarrab’ın aldığı ifade edildi.
Reza Zarrab, 2016 yılında İran’a uygulanan ambargoları delme suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ve 2017’de itirafçı olduktan sonra tahliye edilmişti.
Uçak yeni sabihinin alması için Atatürk Havalimanı’nda E kapısında bulunan 11 nolu hangarda bekliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: