SEVENLERİ AYDIN ERTEN’İ UNUTMADI
Gültepe’nin efsane belediye başkanı Aydın Erten ölümünün 15’inci yılında sevenleri tarafından mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Yayınlanma :
11.08.2015 16:04
“HALKIN BAŞKANI”
Gültepe'nin ilçe olduğu dönemde iki dönem belediye başkanlığını yürüten Erten'in ölümünün 15’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir’i Sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu, yıllar geçse de Aydın Erten adının unutulmadığını söyledi. Gültepe'yi Gültepe yapan kişinin Aydın Erten olduğunu dile getiren Maruflu, "Halkla el ele vererek, Gültepe'yi yaratan, halkın sorunları için çözüm üreten efsane başkan Aydın Erten’i unutmadık, unutturmadık” dedi.
GÜLTEPE’YE BORCUMUZ VAR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da anma törende yaptığı konuşmada, Aydın Erten'in insanı seven, yüreği sıcacık bir insan olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor günlerde insanlığın öneminin bir kez daha anlaşıldığına vurgu yaptı. Başkan Pekdaş, "Her gün şehit haberleriyle uyanıyoruz. Herhalde demokrasinin ne olduğunu, uğruna ne bedeller ödediğimizi ve insan sevgisinin ne olduğunu en çok hatırlamamız gereken günler bu günler. Aydın ağabey büyük bir değerdir. Bizlere öğrettiği ilkeler anlamında çok şeyler yapmalıyız. Aydın ağabey ve Gültepe’ye olan borçlarımız için çalışıyoruz. İnsanlar bu bölgeyi dişleriyle tırnaklarıyla yeni bir bölge yaptılar. O yıllarda barınma hakkı önemliydi. Şimdi elverişli bir yaşam hakkı gerekiyor. Elverişli bir yaşam için de bu bölgenin imar hakkının yenilenmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Yapmamız gereken daha çok işler var" dedi. Gültepelilere hizmet için çalıştıklarını belirten Başkan Pekdaş, bir de müjde verdi. Gültepe Mezarlığı'nın hemen karşısında yer alan eski Halk Ekmek Fabrikası'nın olduğu yeri Milli Emlak’tan almak için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Pekdaş, bu alana spor tesisi yapmak için uğraştıklarını söyledi.
MEZARINA KARANFİL KOYDULAR
Törende CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile 68’liler Platformu adına Ertuğrul Gezeroğlu da söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Törene katılanlar daha sonra Aydın Erten’in mezarına karanfil koyarak, onu ölümünün 15’inci yılında bir kez daha saygıyla andı
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: