Seyyar’ın derdine siyaset ‘DEVA’ olur
Yayınlanma :
14.04.2021 10:11


İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, seyyar esnaf ve sokak sanatçılarının sorunlarını anlatmak üzere DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen’i ziyaret etti. Konak’taki İl Başkanlık Binasında gerçekleşen ziyarette Evren Laçin, sokakların demokrasinin beşiği olduğunu ve geleneksel kent kültürünün sokak satıcıları tarafından yaşatılmaya çalışıldığını belirtti. Yaşanan pandemi sürecinde sabit esnafın yanı sıra seyyar satıcılar ve sokak sanatçılarının da ekonomik çöküş yaşadığına dikkat çeken Laçin yapılan yardım, destek ve teşviklerin yetersiz kaldığını vurguladı. Laçin, “Her gün bir esnafımızın, sanatçımızın, çiftçimizin ekonomik nedenlerle canına kıydığını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Bir de seyyar esnafın bu zor süreçte zabıtayla kovalamaca yaşaması bizi iki kat yoruyor” dedi.
“KAYITLI OLALIM, VERGİ VERELİM”
Amaçlarının sabit esnafın, dükkanların olmadığı alanlarda kayıt altına alınarak çalışmak olduğunu sözlerine ekleyen Laçin, “Biz devletimize vergimizi verelim, belediyelerimize işgaliye ödeyelim ve sigortalı çalışarak hem kendi hem de ailelerimizin geleceğini güvence altına almak istiyoruz. Kurulacak komisyonlarca belirlenecek tek tip araçlarla da kent estetiğine olumlu katkı sunmayı hedefliyoruz. Osmanlı’dan beri süregelen seyyar esnaflık kültürünü yaşatmalıyız. Ülke genelindeki 6,5 milyon seyyar satıcının hakkını savunan parti iktidar olur” diye konuştu.
“SİYASETE DE GİRİN”
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise, zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle on binlerce esnafın kepenk kapatarak seyyar satıcılık yapmaya başladığını kaydetti. Türkiye genelindeki 6.5 milyon seyyar esnafının sorunlarını siyasi arenada da dile getirmesi gerektiğini açıklayan Ösen, “Sizleri bizim partimizin organlarında, komisyonlarında görmek isteriz. Böylece sorunlarınızı Ankara’ya daha hızlı iletir ve çözüme ulaştırabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
BABACAN, İZMİR’DE SEYYARLA GÖRÜŞECEK
Önümüzdeki ay DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İzmir’e gelmesinin planlandığını da aktaran Ösen, seyyar satıcılar meclisi üyeleriyle Genel Başkan Babacan’ı bir araya getirme önerisinde bulunacaklarını sözlerine ekledi. İl yönetimi olarak kendilerinin de Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclis toplantısına katılacağını vurgulayan Ösen, gerek sabit gerekse seyyar tüm esnafların sorunlarına çözüm üretmek için yola çıktıklarını söyledi. Konuşmaların ardından İzmir Seyyar Esnaflar ve Sanatkarkar Meclis Başkanı Evren Laçin, sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporu, İl Başkanı Seda Kaya Ösen’e iletti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: