Âşık Mahzuni ödülleri sahiplerine kavuştu
Yayınlanma :
18.05.2013 15:56


6. Âşık Mahzuni Beste Yarışması dün akşam Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen final yarışması ile belirlendi. Televizyondan canlı olarak yayınlanan Yarışma finaline Narlıdere Belediyesi başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, CHP Narlıdere İlçe Teşkilatı üyeleri ve Narlıdereliler katılırken Sanatçı Arif Sağ, Sanatçı Ali Mahzuni, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Narlıdere Cemevi Başkanı Mustafa Aslan, TRT Sanatçısı Saime Cantürk, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Öğretim Görevlisi gani Pekşen, Sanat Yönetmeni Necati şahin, Ege Üniversitesi Çalgı yapım Bölümü Başkanı Aytaç Akarçay ve Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akdağ’dan oluşan jüri, Âşık Mahzuni Beste Yarışmasında derece almaya hak kazanan eserleri seçti.
Birincilik Hasan Demir’in
6. Âşık Mahzuni Beste yarışması ödüllerinin açıklanmasından önce Aşık Mahzuni Şerifin oğlu Ali Mahzuni ve Arif Sağ sahne alarak birbirinden değerli türküler ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar. Değerli sanatçıların müzik ziyafetinin ardından yarışma sonuçlarının açıklanmasına geçildi.
Vokal dalında ‘Kelime-i Şahadet’ adlı eseri ile mansiyon kazanan Tekin Karadağ, ödülünü Gani Pekşen elinden aldı. Ali Mahzuni’nin takdim ettiği bağlama dalında mansiyon ödülünü ise Gökhan Bakır ‘Olur Gider’ adlı eseri ile kazandı. 6. Âşık Mahzuni Beste yarışmasının üçüncülüğü ‘kelime-i Şahadet’ adlı eseri ile kazanan Tekin Karadağ’a ödülünü Alevi Bektaşi Federasyonu Genel başkanı Selahattin özel verdi. İkincilik ödülünü ‘Gel Ey Gönül’ adlı eseri ile Arif Sağ’ın elinden Emre Gürakar aldı. Birincilik ödülü ise ‘Şahım Ali Pirim Hünkâr Bektaşi Veli’ adlı eseri ile Hasan Demir kazandı. Demir’e ödülünü Arif Sağ, Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu birlikte verdiler.
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise birbirinden değerli sanatçı ve akademisyenlerden oluşan jüriye, 6. Âşık Mahzuni Beste yarışmasına verdikleri desteklerden dolayı plaket verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: