Sındır: İktidar Sahipleri Milli Bayramların Anlamını Bilmiyor
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır; '19 Mayıs 1919 bir halk hareketidir. Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna ağır bedeller ödediği direniş ve diriliş günüdür. İstanbul’da ve İzmir’de kutlamalara getirilen yasakları tanımıyoruz. Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız kimse engelleyemez. Milli bayramlarımızı siyasete alet etmeyin' dedi.
Yayınlanma :
19.05.2017 11:50


Ulusal günlerin anlam ve önemini yok edilmek istenmesine milletin izin vermeyeceğini söyleyerek sözlerine başlayan Sındır; “Bugün tüm Türkiye’de, İzmir’de zaferle sonuçlanan ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk meşalesinin 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılmasının yıldönümünü gururla kutluyoruz. Ne yazık ki iktidar milli bayramlarımızı kutlatmamak için elinden geleni yapmaktan geri durmuyor. İktidar milli bayramların anlamını ve önemini bilmiyor. Ulusal günler bizler için tarihi hatırlama, ne badirelerden geçildiğini, nerelerden nasıl geldiğimizi sormamıza ve buna göre bir tavır takınmamıza vesile olmalıdır. İstanbul’da ve İzmir’de kutlamalara getirilen yasakları tanımıyoruz. Karşı devrime canımız pahasına geçit vermeyeceğiz. Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız kimse engelleyemez. Milli bayramlarımızı siyasete alet etmeyin” dedi.
“19 MAYIS BİR KIRILMA NOKTASIDIR”
19 Mayıs 1919’un bağımsızlık için atılmış en büyük adım olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “19 Mayıs 1919 varlık ve yokluk arasında gidip geldiğimiz bir dönemde bağımsızlık ateşinin yakıldığı ilk gündür. 19 Mayıs 1919 sadece Türkiye için değil tüm mazlum milletler için bir kırılma noktasıdır. O gün Samsun’da yakılan ateş nihayette Irk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden bireylerin özgürce yaşadığı bağımsız bir Cumhuriyet kazandırdı. Esarete boyun eğmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı tek yol seçen kahramanların evlatları atalarının kemiklerini sızlatmıyor ve 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyor” dedi.
“19 MAYIS COŞKUSU BİTMEZ!”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunun her yıl artarak devam ettiğini söyleyerek sözlerin sonlandıran Sındır, “Aradan geçen zamana karşı ulusal günlerimizin anlam ve önemi her seferinde daha da büyüyor. 98 yıl önce başlayan ulusumuzun varlık ve yokluk mücadelesini ortaya koyan büyük ve zorlu yürüyüşün adı 19 Mayıs’ı böylesine coşku ile kutlamak hepimizi gururlandırıyor. Ayrıca böylesi bir günün gençlerimize atfedilmiş olması ile geleceğimiz ve güvencemiz olan gençlerimize inancımızı gösteriyoruz. İnanıyorum ki, tarihini ve değerlerini bilen, çağdaşlarını yakından takip eden gençlerimizin omuzlarında laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk ve onun gibi vatan ve millet davasına hayatlarını adamış atalarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: