Sözcü yazarı Turan: Ağır vergiler nedeniyle oluşan aşırı fiyatlar, kaçak ve sahte içki imalatlarını tetikliyor!
Sahte içki nedeniyle bir haftada 17 kişi yaşamını yitirdi
Yayınlanma :
12.10.2020 09:24


Turan, "Marketlerde satılan 1 litre rakının vergi oranı, ürün fiyatlarına göre, yüzde 234 gibi müthiş bir orana çıkmış durumda…Son 10 yılda, rakıda yüzde 443, birada ise yüzde 365 artan ÖTV (Özel Tüketin Vergisi) Türkiye'yi alkollü içkilerde vergi şampiyonu olan 6 ülkeden biri hâline getirdi." değerlendirmesinde bulundu.
Turan, "Markette 230 liraya satılan bir litrelik rakıların sahtesini kaçakçılar yaklaşık üçte bir fiyatına (70 – 80 liraya) veriyor. Devletin yarattığı bu fiyat uçurumu kaçakçılığın cazibesini arttırıyor. Ekonomimizi yönetenler, alkollü içkilerin vergilerine zam bindirdikçe kaçakçıları sevindiriyor. Çünkü, fiyat makası arttıkça kaçak içki daha çok rağbet görüyor! Kayıt dışı işlemlerin çoğalması vergi gelirlerini azaltıyor ve devlet daha fazla kazanayım derken aslında kaybediyor! Maliye Bakanı'mız Berat Beyefendi'nin kulakları çınlasın!" ifadesini kullandı.
Son bir haftada İzmir'de 10, Kırıkkale'de 7 kişi sahte içki nedeniyle yaşamını yitirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: