Tarım Kredi'nin arpa alımı sürecek
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, yem fabrikalarında kullanılmak üzere bu yıl yaklaşık 112 bin ton arpa aldıklarını belirterek, "Bu hasat döneminde alımlar sürecek. Burada temel çıkış noktamız, yem fiyatlarını olabilecek en düşük noktada tutmak." dedi.
Yayınlanma :
05.08.2018 22:30


Üreticinin "Üretiyoruz, ürünümüz para etmiyor", tüketicinin de "Tarlada 1 lira olan ürünü, neden 5-6 liraya yiyoruz." gibi şikayetleri olduğunu vurgulayan Poyraz, "Bu şikayetleri önlemek için yapabildiğimiz kadar aradaki maliyetleri aşağı çekerek hem üreticimizin yani ortağımızın ürününü değerinde almak, hem de olabildiği kadar makul fiyatlarda tüketicimize bu ürünleri ulaştırarak bu dengesizliliği giderme noktasında gayretimiz var." ifadesini kullandı.
Poyraz, Milli Savunma Bakanlığı, üniversiteler, kamu kurumları, gıda market zincirleri gibi kesimlere tedarikçi olarak ürün temin ettiklerini dile getirerek, bu kapsamda da üretici ortaklardan alınan ürünleri işlediklerini anlattı.
Tarım Kredi'ye ait yem fabrikalarında işlemek için de ürün aldıklarına işaret eden Poyraz, "Bu sene yem fabrikalarında kullanılmak üzere aldığımız arpa miktarı yaklaşık 112 bin ton civarında. Bu hasat zamanında Türkiye genelinde, özellikle büyük çoğunluğu kendi yem fabrikalarımızda kullanılmak üzere daha da arpa alımı yapacağız. Burada temel çıkış noktamız, özellikle kendi ortağımızdan aldığımız girdiyi, kendi fabrikalarımızda işleyerek yem fiyatlarını olabilecek en düşük noktada tutmak." diye konuştu.
Poyraz, bu yıl piyasayı düzenleme anlamında 70 bin ton ayçiçeği, 12 bin ton çeltik, 6 bin ton fasulye, 4 bin ton mercimek, 12 bin ton nohut, 120 bin tondan fazla buğday alımı yaptıklarını bildirerek, alımların devam edeceğini söyledi.
Ürünlerinin kalitesine dikkati çeken Poyraz, "Tarım Kredi'den alınan zeytinyağı kesinlikle zeytinyağıdır. Ayçiçeği yağı da ayçiçeği yağıdır. Bulgur Türkiye'de standartları en iyi olan bulgurdur. Kalite, asla ama asla taviz vermeyeceğimiz özelliğimizdir." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: