Trump'ın Başkanlığı Bugün Tescilleniyor
ABD başkanlık seçimlerinde Trump'ın başkanlığını tescilleyecek olan Seçiciler Kurulu oylaması bugün yapılıyor. Delegelere yönelik baskılara rağmen Trump'ın güvenoyu almayı başaracağı düşünülüyor.
Yayınlanma :
19.12.2016 14:34


ABD’nin kendine özgü başkanlık seçimi sistemine göre, parti adaylarının halk oylamasından sonra yapılan Seçiciler Kurulu’nda da 270’den fazla delegenin oyunu alması gerekiyor. Şu anda Cumhuriyetçi Parti’nin 306, Demokrat Parti’nin 232 delegesi bulunuyor.
ABD’de liberal kanat, Trump’ın halk oylamasını kazandığının belli olduğu andan itibaren delegeleri rakibi Hillary Clinton veya bir başka aday için oy kullanmaları veya hiç oy kullanmamaları için ikna etmek için uğraş verdi. Wisconsin delegesi Brian Westrate kendisine Trump’ı seçmemesi için yazılmış 600 mesajın fotoğrafını tweetledi. Westrate bu telkinlere rağmen oyunu değiştirmeyeceğini beyan etti. Georgia’dan Randy Evans ise Trump karşıtı kampanyanın iyi örgütlenip, iyi fonlandığını iddia etti. Trump’a oy vermemesi için 12 bin mail aldığını söyleyen Evans “Ben gene de Georgia’nın iradesine sadık kalacağım” dedi. Öte yandan Associated Press (AP) farklı partilerin 330 delegesiyle yaptığı mülakatlara göre vekillerin kazan kaldırma olasılığını zayıf görüyor.
Wall Street Journal ve NBC tarafından gerçekleştirilen başka bir ankete göre ise seçmenlerin yüzde 20’si Trump’ın kötü yönde bir değişim yaratacağını düşünüyor. Katılımcıların yüzde 41’i Trump’ın geçiş dönemini kötü yönettiğini, yüzde 13’ü de başkanlığa kötü hazırlandığını düşünüyor.
Wall Street Journal ve NBC’nin anketine göre, ABD halkının çoğunluğu Rusya’nın seçimleri manipüle ettiğine dair iddialardan rahatsız. Pennsylvania delegesi Bob Asher ise ABD halkının Rusya’nın lafıyla oy kullanacağına inanmadığını ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: