Tunç Soyer: CHP İzmir'de yüzde 57 oy alacak
"Ben gerekirse İzmir için herkesin kapısının önünde yatarım"
Yayınlanma :
23.02.2019 10:48


Tunç Soyer, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı. İzmir'in Seferihisar Belediyesi'nde çok borçlandığı söylemlerine ilişkin açıklamada bulunan Soyer, "Tam tersine, Seferihisar Belediyesi'nin geçmişten kaynaklanan çok büyük borçları vardı. Biz 1'e 4 olan borç/öz kaynak oranını 1'e 1'e indirdik. Seferihisar'da bütçemiz neyse borcumuz da o kadar… İzmir'e gelince; İzmir zaten bütün kredi değerlendirme kuruluşları tarafından da A Plus alan bir kent, sürdürülebilir ve büyük bir bütçesi var" ifadelerini kullandı.
Akdeniz'de Kentler Yönetim ağı kuracaklarını belirten İzmir adayı Soyer, "Akdeniz'in gücünü birleştirmesiyle, küresel dünyada işgal ettiği alan genişleyecek. Ama bunu sadece bir grup şarapçıyı zengin ederek değil, tüm üretim bandındaki her bir kişinin ekmeğini büyüterek yapacağız" dedi.
İzmir'e yönelik planlarından bahseden Soyer, "Ben yoksulların özel arabaya binme hayali kuracağı bir İzmir değil, zenginlerin metroya, dolmuşa binmek isteyeceği bir İzmir yaratacağım. Tıpkı Viyanalıların gece elbiseleri ile metroya binip operaya gitmesi gibi… Benim de çılgın projem bu" sözlerini kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: