Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu isimler hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Soyer’in avukatı Murat Aydın, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilerek dosyaya esas numarası verildiğini açıkladı. Aydın, mahkemenin tutuklu sanıkların durumuna ilişkin kararını ve ilk duruşma tarihini önümüzdeki hafta açıklayacağını bildirdi.
Avukat Murat Aydın yaptığı açıklamada, "CHP İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile diğerleri hakkında düzenlenen iddianame İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dosya esas numarasını aldı. Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk durumları hakkındaki kararını ve duruşma tarihini önümüzdeki hafta açıklayacak. Duruşma günü geldiğinde tüm iddialara Mahkeme huzurunda yanıt verme imkanı bulacağız. Yargılanan tüm sanıkların suç teşkil eden bir eylemi olmadığı dava bittiğinde ortaya çıkacaktır" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: