Uçaktaki bomba paniğinin nedeni çocuğun çizdiği resim
Hollanda'da geçen ay uçakta yaşanan bomba paniğine 13 yaşındaki bir çocuğun çizdiği resmin sebebiyet verdiği bildirildi. Araştırma sonucunda çocuğun tespit edildiği ve resmin uçağa kendisi tarafından bırakıldığının öğrenildiği kaydedildi.
Yayınlanma :
30.08.2018 17:49


Açıklamada, resimde bir uçağın nasıl patlatıldığı çiziminin bulunduğu ifade edilirken, araştırma sonucunda çocuğun tespit edildiği ve resmin uçağa kendisi tarafından bırakıldığının öğrenildiği kaydedildi.
Çocuğun savcılığa verdiği ifadede, resimle ilgili ciddi bir niyeti olmadığını ve bunun gerçek bir bomba tehdidini içermediğinin anlaşılacağını düşündüğünü söylediği aktarıldı.
Çocuğun yaşanan olayın ciddiyetiyle ilgili uyarıldığı, yaşından ve niyetinden dolayı dava açılmayacağı bildirildi.
Hollanda'da geçen ay, Eindhoven Havalimanı'ndan İskoçya'nın Eddinburg Havalimanı'na gitmeye hazırlanan uçaktaki yolcuların bomba ihbarı üzerine tahliye edilmesi uçuşlarda aksamalara neden olmuştu.
Uçakların kalkışı yasaklanmış ve iniş yapan uçaklar ise girişlere yaklaştırılmadığı için yolcular uçağın içerisinde uzun süre mahsur kalmıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: