Uğur Mumcu büstü başında anıldı
Evinin önünde uğradığı bombalı suikastle yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, 25. Ölüm yıl dönümünde Çiğli Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Yayınlanma :
24.01.2018 13:11


Uğur Mumcu Mahallesi’nde düzenlenen törene Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, ilçe kadın ve gençlik kolları ile yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları katıldı. Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, gazeteciliğin hala riskli meslekler gurubu içinde yer aldığına dikkat çekerek, “Uğur Mumcu Bizim demokrasi şehidimiz. Ülkemiz basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri Uğur Mumcu’dur. Cumhuriyet ve demokrasinin ilelebet yaşaması için böyle korkusuz yazarlara ihtiyacımız var. Demokrasi , özgürlük ve aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz aydınlarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Uğur Mumcu büstü karanfillerle donatıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: