Uluslararası Uzay İstasyonu dünya üzerinde günde 15.5 tur atıyor ve her seferinde ülkemizden de geçiş yapıyor. Fakat bu geçişler zamanlama, bakış açısı, yön, uzaklık, ışık kirliliği, bulutlar gibi nedenlerle görülemiyor.
Uluslararası Uzay İstasyonu 2 Aralık tarihinde çıplak gözle izlenebilecek. Bunun için İstanbul ve Ankara'dan geçeceği tarihleri aşağıda paylaşıyoruz:

İstanbul İçin Veriler
Güney-Batı'dan çıkarak Kuzey-Doğu yönünde haritadaki rotayı takip ederek gözden kaybolacak.
Ortaya çıkış zamanı: 17:50:42
Kayboluş zamanı: 17:55:22
Ankara İçin Veriler
Güney-Batı'dan çıkarak Kuzey-Doğu yönünde haritadaki rotayı takip ederek gözden kaybolacak
Ortaya çıkış zamanı: 17:51:11
Kayboluş zamanı: 17:55:22
ISS Detector adlı Android uygulaması ile uzay istasyonunun geçiş güzergahı ve diğer bilgileri takip edebilirsiniz. Uygulama içerisinde yer alan radar, istasyonun bulunduğu yeri ve geçiş güzergahını gösteriyor. Uygulama size ne taraftan saat kaçta ortaya çıkacağını, parlaklık derecesini, hızını, açısını, yüksekliğini, kaç dakika-saniye görebileceğinizi gösterecektir. Ayrıntılar bilgiler için şu sayfaya bakabilirsiniz.
Yorumlar
Kalan Karakter: