Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaz mevsimi ile beraber havaların ısınmasıyla ülkenin pek çok noktasında görülmeye başlanan orman yangınlarını "yeni bir saldırı türü" olarak nitelendirdi ve milli güvenlik meselesi olarak nitelendirdiği bu konu için daha net tedbirler alınması gerektiğini söyledi.
X platformundan açıklamada bulunan Özdağ, orman yangınlarına ilişkin iktidarı eleştirerek, her yaz geç kalındığını dile getirdi. Özdağ, çok kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Yeterli insan, uçak ve istihbarat bulunmadığını belirten Özdağ'ın paylaşımı şu şekilde:
"Günaydın Türkiye, ülkemizin değişik yerlerinde büyük orman yangınları eşzamanlı olarak gerçekleşiyor. Bu yangınların yeni bir saldırı türü olduğunu düşünmek için bir çok neden var. Muhtemelen devletin elinde bilgi de vardır. Orman yangınları artık bir milli güvenlik meselesi haline gelmiş durumda. Ve iktidar her yaz yangınlara hazırlıksız yakalanıyor. Yeterli insan, uçak ve istihbarat yok. Bu sene ne yazık ki kaybedildi. Gelecek yaza çok kapsamlı bir hazırlık yapmalıyız."
Yorumlar
Kalan Karakter: