UZUNDERE KÖYÜ’NDE ŞENLİK COŞKUSU!
Karabağlar’a bağlı Uzundere Köyü’nde bu yıl ilki düzenlenen köy şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Dağ yürüyüşü ve stant açılışıyla başlayan etkinlik “Anılarda Uzundere” konulu panel ile devam etti. Yoğun ilgi gören etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere Köyü’nün ilçenin gözbebeği olduğuna dikkat çekti ve şenliğin önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirileceğini söyledi. Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylara da dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Anadolu barış toprağıdır. Barış mutlaka Anadolu’da gerçekleşecektir” sözleriyle de birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Yayınlanma :
06.09.2015 16:21
Şenlik kapsamında çocukların eğlencesi de görülmeye değerdi. Balon katlama, yüz boyama ve animasyon gösterileri ile eğlenen çocuklar, şenliğin keyfini çıkardı.
Anılarda Uzundere
Hüseyin Tamtürk ve İbrahim Çalışan’ın katıldığı “Anılarda Uzundere” konulu panel de etkinliğe renk kattı. Haydar Çiçek’in yönettiği panele yöresel kıyafetleri ile katılan Gülay Konu giysinin özelliğini ve renkleri hakkında bilgi verirken, diğer konuklar da Uzundere ile ilgili anılarını izleyenlere aktardı. Etkinliğin ardından fotoğraf sanatçıları Erkan Çamlılar, Hakkı Çılgın ve Serap Tarakçı’nın Uzundere’nin yaşamından kesitlerin sunulduğu fotoğraf sergisi de yine köy meydanında açıldı.
Anadolu barış toprağıdır
Konuşmacıların Uzundere’ye ilişkin bilgilendirmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tüm bunların geçmişimiz olduğunu ve bunları gelecek kuşaklara taşıyacaklarını söyledi. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren ve önemli mesajlar veren Başkan Selvitopu, “Kimse bizim aslımızı veya yapımızı değiştiremez. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Anadolu toprağı barış toprağıdır. Mutlaka barış Anadolu’da gerçekleşecektir. Kardeşçe dostça yaşanacaktır. Halkımız çok zor anlarda onu nasıl aşacağını bilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk o yokluklarda bu Cumhuriyeti kurmuştu. O Cumhuriyeti yok etmek kimsenin haddi değildir.” diye konuştu.
Daha da coşkulu olacak
Uzundere’nin Karabağlar’ın gözbebeği olduğunu da ifade eden Başkan Selvitopu “Bu yaşamı ve dokuyu korumak ve geleceğe taşımak için Karabağlar Belediyesi elinden gelen tüm gücü sarf edecektir. Tabii bunları burada oturanların düşüncelerini ve gücünü de alarak gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yı, Uzundere şenliğini daha güzel ve daha katılımcı bir şekilde kutlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: