weather
37°
Gerçek Haberci Asayiş Ultraslan lideri Şirin'in evinden 12 milyon TL'lik altın ve silah çıktı

Ultraslan lideri Şirin'in evinden 12 milyon TL'lik altın ve silah çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada ifade veren Ultraslan lideri Muzaffer Şirin'in evinde yüklü miktarda nakit, altın ve ruhsatsız silah ele geçirildi.

4 Dakika
Okunma Süresi
Ultraslan lideri Şirin'in evinden 12 milyon TL'lik altın ve silah çıktı

Yasa dışı bahis ve spor suçları kapsamında yürütülen soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade veren Muzaffer Şirin'in ikametinde yapılan aramada 12 milyon 477 bin TL değerinde altın ve mücevher, 4 balistik yelek, ruhsatsız tabanca ve 141 mermi bulundu.

Savcılık sorgusunda evin farklı noktalarında dağınık halde ele geçirilen 796 bin 400 TL, 82 bin 953 dolar, 18 bin 820 sterlin ve 918 bin 595 avronun kaynağı da Şirin'e soruldu. Şirin, paraların uzun yıllara dayanan şahsi birikimi ve yaklaşık 8 ay önce evlenen oğlunun düğününde takılan hediyelerden oluştuğunu savundu.

Bankalarda para tutmadığını belirten Şirin, hırsızlık ihtimaline karşı paraları evin farklı noktalarında muhafaza ettiğini söyledi. Düğün hediyesi olan altınların hangi tarihte ve hangi kuyumcuda dövize çevrildiğini hatırlamadığını ifade eden Şirin, bu işlemlere ilişkin elinde belge bulunmadığını ancak araştırma sonucunda belge elde etmesi halinde dosyaya sunacağını belirtti.

MASAK kayıtlarında 8,6 milyon TL'lik işlem hacmi

MASAK'ın banka ve ödeme kuruluşu kayıtlarında tespit ettiği 8 milyon 630 bin 407 TL'lik işlem hacmi de savcılığın soruları arasında yer aldı. Şirin, genel olarak parasını bankada tutmamasına rağmen ticari faaliyetleri nedeniyle hesaplarında para giriş çıkışı bulunduğunu söyledi.

Verilerde yer alan 4 milyon 350 bin TL'lik Diamond Gayrimenkul işlem hacmini, ortağı olduğu sanayi gayrimenkulleri şirketiyle ilişkilendiren Şirin, bu işlemlerin ticari faaliyetlerinden kaynaklandığını savundu. Baba ile oğul arasındaki 1 milyon 521 bin 961 TL'lik para transferinin ise aile ilişkisinden kaynaklandığını belirtti.

Savcılığın, oğlu İbrahim Şamil Şirin'in mali profilindeki yüksek işlem hacmini sorması üzerine Muzaffer Şirin, 26 yaşındaki oğlunun Kudüs Medya A.Ş.'de şoförlük ve cep telefonu alım satımı dışında geliri bulunmadığını söyledi. MASAK verilerinde oğluna ait 38 milyon 440 bin 538 TL'lik bankacılık işlem hacmi bulunduğu belirtilirken, Şirin bu konuda bilgisi olmadığını savundu.

Şirin ifadesinde, "Oğlum hakkında tespit edilen bankacılık işlemlerine dair benim herhangi bir bilgim bulunmamaktadır. Bilgim olmayan bankacılık işlemlerinin benimle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

Silahı Trabzon'da tanımadığı bir işçiden almış

Aramada Şirin'in üzerine kayıtlı olmayan bir tabanca, şarjörler, 141 adet 9x19 fişek ve 1 adet 6x35 fişek ele geçirildi. Şirin, tabancayı yaklaşık 5-6 ay önce Trabzon'un Of ilçesinde kimliğini ve iletişim bilgilerini bilmediği, Gürcistan vatandaşı olduğunu düşündüğü sezonluk bir işçiden 45 bin TL nakit karşılığında satın aldığını kabul etti.

Silahı aldıktan sonra hiç kullanmadığını ve çalışıp çalışmadığını dahi bilmediğini öne süren Şirin, tribünlerde uyuşturucu madde kullanan ve sattığını düşündüğü kişilerle mücadele ettiğini, bu nedenle kendisini korumak amacıyla silah edindiğini savundu. Şirin ruhsatsız silah bulundurduğu için pişman olduğunu da ifade etti.

Evde bulunan 4 balistik yeleğin kaynağı da sorguda gündeme geldi. Şirin, yeleklerden birini yaklaşık 5 yıl önce Zeytinburnu'nda adını bilmediği bir iş yerinden satın aldığını, bir diğerini ise yalnızca "Hakan" olarak bildiği bir kişiden yaklaşık 5 ay önce hediye aldığını söyledi. Diğer iki balistik yeleğin evine nasıl geldiğini ise bilmediğini savundu.

"Sayın Öcalan'a özgürlük" sözlerine savunma

Şirin'e, hastaneye sevki sırasında basın mensuplarının önünde söylediği ve video kayıtlarına yansıyan "Sayın Öcalan'a özgürlük, Sayın Öcalan'a özgürlük" sözleri de soruldu. Bu ifadeleri kullandığını kabul eden Şirin, söylemini "Terörsüz Türkiye sürecine ve ülkenin birlik ve beraberliğine destek verdiği" için kullandığını, başka bir amacı veya suç kastı bulunmadığını savundu.

Şirin, mülakat sırasında sarf ettiği belirtilen "Bu operasyon biz Filistin'i desteklediğimiz için Mossad ajanları tarafından bize yapıldı. Ben FETÖ'nün hedef listesindeyim" şeklindeki beyanlarını da kabul etti. Ancak bu düşüncesini destekleyen herhangi bir somut bilgi veya belgeye sahip olmadığını savcılık ifadesinde beyan etti.

Karaborsa bilet iddialarını da reddeden Şirin, 2001 yılından itibaren Ultraslan adı altında bir araya gelen taraftar topluluğunun lideri olarak anıldığını, grubun tüzel kişiliği olmadığını ve Galatasaray yönetimiyle bağlantısı bulunmadığını savundu. Kulüp tarafından taraftar grubuna ücretsiz bilet verildiği iddiasını reddederek yalnızca üniversite ve lise öğrencilerine yüzde 50 indirim hakkı tanındığını söyledi.

Avukatları, Şirin'in sağlık durumu, sabit ikametgahı ve ailevi durumunu gerekçe göstererek hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep etti. Şirin ise TCK'nın 191. maddesinde düzenlenen uyuşturucu suçlamasını kesinlikle kabul etmediğini söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız