weather
36°
Gerçek Haberci Ekonomi Türkiye'nin enflasyonu savaş ve krizdeki üç ülkenin toplamını geride bıraktı

Türkiye'nin enflasyonu savaş ve krizdeki üç ülkenin toplamını geride bıraktı

Stratejist Tunç Şatıroğlu'nun verilerine göre, Türkiye'nin yüzde 31,75'lik enflasyonu; savaş ve krizdeki Lübnan, Ukrayna ve Rusya'nın toplam enflasyonunu geçti.

1 Dakika
Okunma Süresi
Türkiye'nin enflasyonu savaş ve krizdeki üç ülkenin toplamını geride bıraktı

Stratejist ve teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, Türkiye'deki enflasyonun boyutunu ortaya koyan dikkat çekici bir karşılaştırma paylaştı. Şatıroğlu'nun analizi, Türkiye'nin resmi enflasyon oranının, savaş ve ağır ekonomik krizlerle mücadele eden üç ülkenin toplam enflasyonundan daha yüksek olduğunu gösterdi. Bu kıyaslama, ekonomi yönetiminin uyguladığı Orta Vadeli Program'a (OVP) rağmen tablonun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Üç ülkenin toplamı Türkiye'ye yetişemedi

Şatıroğlu tarafından paylaşılan verilerde, uzun süredir krizlerle boğuşan Lübnan, yıkıcı bir savaşın ortasında olan Ukrayna ve ağır yaptırımlarla yüzleşen Rusya'nın enflasyon oranları yer aldı. Bu üç ülkenin enflasyon oranlarının toplamı yüzde 31,0 seviyesinde kaldı. Buna karşılık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi yıllık enflasyon oranı ise yüzde 31,75 olarak kaydedildi. Ortaya çıkan istatistik, Türkiye'nin tek başına sahip olduğu enflasyonun, altyapıları zarar gören ve uluslararası krizlerin merkezindeki üç ülkenin toplamından daha yüksek olduğunu kanıtladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız