weather
36°
Gerçek Haberci Gündem Dezenformasyona karşı 81 ilde farkındalık kampanyası başlatıldı

Dezenformasyona karşı 81 ilde farkındalık kampanyası başlatıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dezenformasyonun milli güvenlik meselesi haline geldiğini belirterek hazırlanan görsellerin tüm Türkiye'de sergilenmeye başladığını duyurdu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Dezenformasyona karşı 81 ilde farkındalık kampanyası başlatıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yalan haber ve manipülasyonla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dezenformasyonun günümüzde basit bir bilgi kirliliği olmadığını ifade eden Duran, konunun önemini "Dezenformasyon, doğrudan bir milli güvenlik meselesidir." sözleriyle vurguladı.

Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde vatandaşların doğru bilgiye ulaşma hakkını korumak amacıyla yoğun çaba gösterildiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin 7 gün 24 saat esasıyla çalıştığını kaydetti.

Vatandaşlara "dur, düşün, sorgula" çağrısı

Dezenformasyonla mücadelede en büyük gücün milletin sağduyusu olduğunu vurgulayan Burhanettin Duran, "Ancak biliyoruz ki bu amansız mücadelede en büyük gücümüz devletimizin kararlılığı kadar, aziz milletimizin feraseti ve güçlü sağduyusudur." ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda hazırlanan farkındalık görsellerinin ve mesajların bütün illerdeki meydan, cadde ve açık hava gösterim alanlarında vatandaşların dikkatine sunulduğunu açıklayan Duran, herkese düşen sorumluluklar olduğunu belirterek şu uyarılarda bulundu: "Paylaşmadan önce dur, düşün, sorgula. Gösterilene değil, gerçeğe bak. Eksik bilgi yanlış algı üretir."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız