weather
17°
Gerçek Haberci Gündem Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’un ABD ziyaretiyle yurtdışı seyahat sayısı 22’ye çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’un ABD ziyaretiyle yurtdışı seyahat sayısı 22’ye çıktı

Safi Arpaguş, Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk toplumu ve dini liderlerle görüşmek üzere gerçekleştirdiği geziyle görev süresince çıktığı yurt dışı ziyaret sayısını 22’ye yükseltti.

2 Dakika
Okunma Süresi
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’un ABD ziyaretiyle yurtdışı seyahat sayısı 22’ye çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, 28 Eylül 2025 tarihinde göreve başlamasının ardından Avrupa ve Asya’dan sonra Amerika kıtasında da incelemelerde bulundu. Arpaguş’un bu ziyareti, başkanlık dönemindeki yurtdışı seyahatlerinin toplam sayısını 22’ye taşıdı.

Arpaguş’un ABD programının amacı, ülkedeki Diyanet hizmetlerini yerinde görmek, Türk vatandaşlarıyla buluşmak ve Amerikalı Müslüman Dini Liderlerle temas kurmak olarak belirtildi. Başkan’a bu gezide eşi Hatice Arpaguş da eşlik etti. Arpaguş, selefi Ali Erbaş’ın 18 Eylül 2025 tarihinde sona eren görev süresi boyunca 45 farklı ülkeye 150 ziyaret gerçekleştirmesinin ardından göreve gelmişti. Yeni başkanın ilk yılında 19 olan seyahat sayısı, ikinci yılın başlarında yapılan ek gezilerle artarak 22 seviyesine ulaştı.

Arpaguş’un ziyaret ettiği ülkeler arasında Suudi Arabistan, Bulgaristan, Almanya, Belçika, Fransa, Azerbaycan, Kosova, Kuzey Makedonya, Batı Trakya, Özbekistan, Katar ve Japonya bulunuyor. Liste, en son eklenen Amerika Birleşik Devletleri ile tamamlanıyor.

Kurum içindeki bazı kaynaklar ise yoğun gündem ve atamalara ilişkin iddialar gölgesinde gerçekleştirilen bu seyahatlere tepki gösterdi. Başkanlık kaynakları, merkez teşkilatındaki duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Skandal iddialar bulunduğunu savunan başkanlık kaynakları, ‘Tüm bunlara rağmen kimsenin başı önüne eğilmiyor, sessizlik bozulmuyor. Merkez teşkilatındaki onurlu insanlar haykırmalı. Sendikalar derhal ilgilileri ve atamayı organize edenlerle şu ana kadar susanları istifaya davet etmeli’ diye konuştu.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız