weather
14°
reklam
Gerçek Haberci Gündem Diyarbakır'da sahte ürün operasyonu: 10 milyon liralık mal ele geçirildi

Diyarbakır'da sahte ürün operasyonu: 10 milyon liralık mal ele geçirildi

Yenişehir ilçesindeki bir iş yeri ve depoda yapılan aramada tonlarca kimyasal hammadde ile binlerce boş şişe ve etiket bulundu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Diyarbakır'da sahte ürün operasyonu: 10 milyon liralık mal ele geçirildi

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, sahte temizlik ve kişisel bakım ürünleri üretildiği belirlenen adreslere İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu iş yeri ve depo, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan sahte ürünlere el konulmasının ardından mühürlendi.

Ekiplerin düzenlediği baskında, imalathane olarak kullanılan tesislerde kapsamlı arama çalışması yürütüldü. Yapılan incelemelerde 750 kilogram toz deterjan, bin 508 litre sıvı temizlik ürünü ve yumuşatıcı ile 2 bin litre saç bakım ürünü ele geçirildi. Ayrıca sahada 10 bin 300 adet boş ürün şişesi, 20 bin ürün etiketi, 8 rulo etiket ve yaklaşık 2 ton 370 kilogram kimyasal ham maddeye ulaşıldı.

reklam

Sahte ürünler, ambalaj malzemeleri ve imalat ekipmanlarına emniyet güçleri tarafından el konuldu. İmalathane olarak faaliyet gösteren iş yeri ile depo, Zabıta ve emniyet ekiplerinin ortak çalışmasıyla mühürlenirken, olayla ilgili olarak yakalanan 1 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız