weather
26°
Gerçek Haberci Gündem İçişleri Bakanlığı: Uyuşturucu aklama operasyonunda 5 milyar liralık varlığa el konuldu

İçişleri Bakanlığı: Uyuşturucu aklama operasyonunda 5 milyar liralık varlığa el konuldu

Hakkari merkezli beş ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, arsa ve binalar dahil 148 taşınmaz ile 17 araç muhafaza altına alındı.

1 Dakika
Okunma Süresi
İçişleri Bakanlığı: Uyuşturucu aklama operasyonunda 5 milyar liralık varlığa el konuldu

İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu ticaretinden elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik Hakkari merkezli beş ilde operasyon düzenlendiğini duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı'ndan temin edilen mali veriler narkotik birimlerinin delilleriyle birlikte değerlendirildi.

Suç gelirlerinin ticari faaliyetler, şirketler, taşınmazlar ve araçlar üzerinden aklanmasına yönelik faaliyetlerin tespit edilmesi üzerine Yüksekova merkezli olarak İstanbul, Bursa, İzmir ve Van’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda 148 taşınmaz ve 17 araç muhafaza altına alındı

Operasyon kapsamında 17 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, yaklaşık 5 milyar lira değerindeki mal varlığına el konuldu. El konulanlar arasında 86 arsa, 34 tarla, 18 mesken, 7 dükkan ve 3 bina olmak üzere toplam 148 taşınmaz ile 17 araç yer aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız