weather
25°
Gerçek Haberci Gündem Nagehan Alçı: Fatma Betül Sayan Kaya'nın 2,2 milyar TL'yi iade ettiği iddiası doğru değil

Nagehan Alçı: Fatma Betül Sayan Kaya'nın 2,2 milyar TL'yi iade ettiği iddiası doğru değil

Gazeteci Nagehan Alçı, AK Partili eski bakan ve eşinin fon skandalındaki kazancı iade ettiğine dair haberlerin güvenilir kaynaklarca yalanlandığını duyurdu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Nagehan Alçı: Fatma Betül Sayan Kaya'nın 2,2 milyar TL'yi iade ettiği iddiası doğru değil

Fon skandalıyla ilgili gündeme gelen para iadesi iddiaları, gazeteci Nagehan Alçı tarafından reddedildi. Daha önce bazı medya kuruluşlarında yer alan ve Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın söz konusu tutarı devlet hesabına yatırdığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Daha önce Ekonomim'in yaptığı habere dayandırılan iddiada, AK Partili eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın, 5 ay içinde hisse alım satımı yoluyla elde ettikleri yaklaşık 2,2 milyar TL'lik kazancı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bildirdiği banka hesabına aktardıkları belirtilmişti. Bu haber, diğer internet siteleri tarafından da geniş biçimde paylaşılmıştı.

Söz konusu gelişmelere ilişkin YouTube kanalında değerlendirme yapan Alçı, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“2,2 milyar liranın iade edildiği iddia edilmişti. Ekonomim çok net bir şekilde yaptı bu haberi. Başka siteler de aldılar. Kaynaklarıma sordum. Güvendiğim bir iki kaynaktan bu haberin doğru olmadığı söylendi. Zaten ortada hukuki bir süreç yokken şu aşamada iade edemez.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız