Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, dün saatlik bazda en yüksek elektrik tüketimi 44 bin 65 megavatsaatle akşam saat 19.00'da gerçekleşti. Gün içindeki en düşük tüketim ise sabahın erken saatlerinde, 05.00'te 31 bin 557 megavatsaat olarak kaydedildi.
Günlük toplam elektrik üretimi 936 bin 488 megavatsaat olurken, tüketim 924 bin 664 megavatsaat seviyesinde kaldı. Üretim ve tüketim arasındaki fark, ülkenin net ihracatçı konumunu sürdürmesine olanak tanıdı.
Hidroelektrik santralleri üretimde lider
Kaynaklara göre, elektrik üretiminde ilk sırada yüzde 22,9'luk payla barajlı hidroelektrik santralleri bulunuyor. Bu kaynağı yüzde 19,2 ile ithal kömür santralleri ve yüzde 17,3 ile rüzgar enerjisi santralleri takip etti.
Dış ticaret verileri incelendiğinde, Türkiye'nin dün 12 bin 884 megavatsaat elektrik ihraç ettiği, buna karşılık 1265 megavatsaat elektrik ithalatı yaptığı görüldü.