Katarlılar 4.6 milyar liralık yatırımını Türkiye'den çekti
Katarlı yatırımcıların 2019'un ilk 5 ayında Borsa İstanbul'daki 4.6 milyar liralık yatırımını çektiği bildirildi.
Yayınlanma :
12.06.2019 20:00


Dünya gazetesinden Jülide Yiğittürk Gürdamar'ın haberine göre aralık ayında 14 milyar 745 milyon lira portföy değerine sahip Katarlı yatırımcıların porföyü mayıs ayında yüzde 30.95 azalarak 10 milyar 181 milyon liraya kadar geriledi.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani'nin Ağustos 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından Katar'ın Türkiye ekonomisine destek için 15 milyar dolar tutarında yatırım yapacağı açıklanmıştı.
Katar'ın Türkiye’ye yönelik yatırım paketinin ilk adımı olarak da Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasında ikili para takası (swap) anlaşması imzalanmıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: