Kılıçdaroğlu'ndan 2019 Manifestosu Talimatı
Şubat ayında yapılacak Büyük Kurultay'da açıklayacağı '2019 Manifestosu'na odaklanan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin sorunlarına özgün bakış açısıyla getirilecek çözüm önerilerini içeren yeni bir vizyon ortaya koymak için çalışma grupları oluşturulması talimatı verdiği belirtildi.
Yayınlanma :
27.12.2017 11:09


Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, bu doğrultuda hukuki, ekonomik ve siyasi sorunlar için üç ayrı çalışma grubu oluşturulacak. Çalışma grupları hazırlık yapacak ve özgün çözüm önerilerini Kılıçdaroğlu'na iletecek.
Kılıçdaroğlu, bu bilgiler ışığında hazırlanacak kurultay konuşmasında, partisinin yeni vizyonunu ortaya koyacak ve "2019 Manifestosu"nu kurultay salonunda Türkiye'ye ilan edecek.
PAROLA 'İKTİDAR KURULTAYI'
"İktidar kurultayı" parolasıyla yapılacak Büyük Kurultay'da "hak, hukuk ve adalet" temaları öne çıkartılacak. Kurultayda, OHAL'in sona erdirilmesi istenecek.
CHP'de bir yandan Büyük Kurultay hazırlıkları devam ederken, diğer yandan 6 Ocak'ta Ankara'da, 7 Ocak'ta İzmir'de ve 13 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak il kongreleri için de çalışmalar sürüyor.
İstanbul'da, Bahçelievler dışında 38 ilçede kongreler tamamlandı. 38 ilçeden 13'ünde ilçe başkanları değişti, mevcut il yönetiminin bazı kritik ilçeleri muhaliflere kaptırması, 13 Ocak'ta yapılacak il kongresinde kıran kırana bir yarışın kapısını araladı.
ANKARA'DA 3 ADAY
Ankara için mevcut başkan Adnan Keskin yeniden aday oldu. Keskin'e il başkanlığı yarışında eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya ile eski Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Erarslan rakip olarak çıkacak.
İzmir'de il başkanlığı için ortak aday parolasıyla sahaya inen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve mevcut il yönetimi ile toplantılarını tamamladı. İzmir'de en az iki veya üç adaylı bir yarışın yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP sözcülüğü görevini yürüten Deniz Yücel, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve eski vekillerden Hüseyin Saygılı ile Salih Çiftçi'nin isimleri de adaylık için konuşuluyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: