

BEŞ YILLIK DEFTERLER İNCELENİYOR
Maliye Bakanlığı’nın, Koç Grubu’nun enerji şirketlerine yönelik vergi incelemesinde “evrakların” toplanma ve numune analizleri işlemleri tamamlandı. Numunelerden, cezaî işlemi gerektirecek bir bulguya rastlanmadı. Maliye Bakanlığı ise, üç enerji şirketinin evraklarını toplama ve ekip oluşturma işlemlerini tamamladı. Buna göre, üç enerji şirketi için toplam 200 kişilik ekip oluşturuldu. Söz konusu ekip, üç enerji şirketinin geriye dönük beş yıllık defterlerini inceleyecek.
'ARAMALI VERGİ İNCELEME'
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, emniyetten gelen bir ihbar mektubu üzerine, Koç Grubu’na ait Tüpraş, Opet ve Aygaz şirketlerinde “aramalı vergi inceleme” başlatmıştı. Bu inceleme sonucunda, üç şirketinde yönetimine polis eşliğinde baskın düzenlenmişti. Bu baskın kapsamında, üç şirketten de birçok evrağın kopyası alındı. Söz konusu evraklarla ilgili olarak ise denetim kurulu başkanlığı, ayrı ayrı ekipler oluşturdu. Ekiplerin her biri ayrı konuda inceleme yapacak. İncelemeler sonucunda ise, yine ayrı ayrı rapor hazırlanacak.
100'DEN FAZLA RAPOR
Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, üç enerji şirketinin vergi incelemesinde, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 200 kişilik vergi müfettişi çalışacak. İncelemeler ise geriye dönük beş yıla kadar gidecek. Vergi müfettişleri, kurumlar ve KDV gibi vergi kalemlerinin dışında, akaryakıt üzerinden tahsil edilen tüm vergiler için de ayrı ayrı inceleme yapacak. Bu kapsamda üç şirket için hazırlanacak rapor sayısının da 100’ü geçebileceği belirtildi.
İNCELEME SEÇİMLERE KADAR SÜRECEK
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın Koç Grubu’nun şirketleriyle ilgili başlatığı vergi incelemesinde, ekipler yeni oluşturuldu. Aramalı incelemelerde, mahkeme kararı üç ay olarak çıkıyor. İnceleme tamamlanmadığı zamanlarda da süre üçer aylık dönemler halinde uzatılıyor. Koç Grubu’nun şirketleriyle ilgili alınan ilk üç aylık süre de doldu. Ancak inceleme tamamlanmadığı için, inceleme süresi üç daha uzatıldı. İncelemenin, seçimlere kadar devam etmesi bekleniyor. Kaynaklar süre uzadıkça Koç Grubu üzerindeki belirsizliğin devam edeceği, bunun da Türkiye’nin en büyük şirketlerine zarar vereceğini belirtiyor.(yurtgazetesi.com.tr)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: